Σιαμαία δίδυμα που πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στην εντατική διαχωρίστηκαν με επιτυχία

Οι γλυκύτατες Άντισον και Λιλιάνα όποτε βρίσκονται κοντά πιάνουν η μια τα χεράκια και το πρόσωπο της άλλης. [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Article featured image
Article featured image


Αφού πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στην εντατική μετά την γέννησή τους, τα σιαμαία δίδυμα Άντισον και Λιλιάνα Αλτομπέλι διαχωρίστηκαν τελικά με επιτυχία — και βρίσκονται πλέον στο σπίτι με τους γονείς τους.

Η Μάγκι Αλτομπέλι ήταν 20 εβδομάδων έγκυος όταν με τον σύζυγό της, Ντομ έμαθαν σε ένα ραντεβού για υπέρηχο ότι όχι μόνο περίμεναν δίδυμα, αλλά ότι τα αδέρφια ήταν ενωμένα στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με το Today.

«Προσπαθούσα να μάθω το φύλο ενός μωρού που νόμιζα ότι θα κάναμε και μετά αποδείχτηκε ότι ήταν λίγο πιο περίπλοκο», είπε η μητέρα στο ρεπορτάζ. «Ήταν μια εξωπραγματική εμπειρία».Ευτυχώς, οι γονείς σύντομα ανακάλυψαν ότι ενώ τα κορίτσια μοιράζονταν διάφραγμα και συκώτι, είχαν δικές τους ξεχωριστές καρδιές.

«Το κοινό τους συκώτι ήταν επίσης αρκετά μεγάλο ώστε να χωριστεί στα δυο, καθιστώντας τις δίδυμες εξαιρετικές υποψήφιες για χειρουργική επέμβαση», δήλωσε το Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η εγχείρηση.

siamaia-didyma-4_city.jpgΣε όλη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη, η Μάγκι και ο Ντομ ένιωθαν ενθουσιασμένοι αλλά και αγχωμένοι για το τι θα επιφύλασσε το μέλλον για τα δίδυμα κορίτσια τους.

Αφού ανέπτυξαν ένα σχέδιο τοκετού με τους γιατρούς τους, υποδέχτηκαν τις κόρες τους Άντι και Λίλυ με καισαρική τομή στις 18 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια, οι γιατροί άρχισαν να προετοιμάζουν τα δίδυμα - τα οποία πέρασαν τους επόμενους 10 μήνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο - για τη χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού τους.

Η διαδικασία προετοιμασίας περιλάμβανε την κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων του συκωτιού τους για εξάσκηση, καθώς και χρήση διαστολέων δέρματος για να διασφαλιστεί ότι και οι δύο θα έχουν αρκετό για να καλυφθούν ο θώρακας και η κοιλιά τους μετά την επέμβαση.

siamaia-didyma-5_city.jpgΤους μήνες πριν το χειρουργείο, τα δίδυμα κορίτσια ήρθαν αντιμέτωπα ωστόσο με κάποιες αρκετά τρομακτικές καταστάσεις.

«Όταν η Λίλι ταραζόταν… έλεγχε την αναπνοή», εξηγεί η μητέρα τους. «Υπήρχαν στιγμές που η Άντι δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί η Λίλι αναστατωνόταν».

Μια εβδομάδα πριν το χειρουργείο, η Μάγκι έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στα κορίτσια της.

«Σε όλη τη διάρκεια παραμονής μου εδώ στον τόπο που γεννηθήκατε, ο μπαμπάς σας κι εγώ γίναμε μάρτυρες κάτι ξεχωριστού – να είμαστε γονείς δύο θαυμάτων», έγραψε. «Όσο η ομάδα φροντίδας σας προετοιμάζεται για την χειρουργική επέμβαση — να ξέρετε ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για μητέρα σας», πρόσθεσε. «Είστε πραγματικά απίστευτες και έχετε αλλάξει τη ζωή μου. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που ο Θεός μας επέλεξε για να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι».

siamaia-didyma-2_city.jpgΣτις 13 Οκτωβρίου, μετά από μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση, Άντι και Λίλυ διαχωρίστηκαν επιτυχώς.

«Να τις βλέπεις με δικό τους σώμα, που ήταν τόσο τέλειο– ήταν καταπληκτικό», είπε η Μάγκι. «Ήταν απλά απερίγραπτο».

Ένα μήνα αργότερα, η τετραμελής οικογένεια μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι της στο Σικάγο, όπου βρήκαν την αυλή τους ήδη στολισμένη από τους γείτονές τους για τα Χριστούγεννα.Τα δυο κορίτσια, που είναι σήμερα 14 μηνών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σωλήνες σίτισης και αναπνευστήρες για να βοηθήσουν στην αναπνοή τους. Οι γιατροί πιστεύουν ότι σύντομα θα απογαλακτιστούν από τους αναπνευστήρες τους.

siamaia-didyma-7_city.jpgΕνώ δεν είναι πλέον σωματικά συνδεδεμένες, εξακολουθούν να μοιράζονται ένα απίστευτο δέσιμο.

«Κάθονται και κοιτάζονται μεταξύ τους και χαμογελούν και παίζουν», λέει ο Ντομ. «Όποτε είναι κοντά, πιάνουν η μια τα χέρια και το πρόσωπο της άλλης και τους σωλήνες».

siamaia-didyma-3_city.jpg«Αυτό είναι το ταξίδι μας. Είναι πολύ ιδιαίτερο από πολλές απόψεις», πρόσθεσε η Μάγκι. «Αυτά τα κορίτσια θα ζήσουν μια μεγάλη, υγιή ζωή. Είναι απίστευτο αυτό που ζούμε».


Πηγή: Lifo

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ