Μέχρι πότε δίνει προθεσμία σε ανεμβολίαστους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος;

Όσοι ιερείς δεν συμμορφώνονται, δεν θα είναι ιερείς (της Αρχιεπισκοπής).

Article featured image
Article featured image


Όσοι ιερείς της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας δεν είναι εμβολιασμένοι και αυτό δεν δικαιολογείται για ιατρικούς λόγους, από τον επόμενο μήνα δεν θα συνεχίσουν να είναι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, προειδοποίησε ο Κύπρου Χρυσόστομος μετά τη χθεσινή λειτουργία των Θεοφανίων στη Λάρνακα.

Εκφράζοντας λύπη για το γεγονός ότι υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι δεν σέβονται τον εαυτό τους και τους γύρω τους, ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου θα τους καλέσει για τελευταία φορά, να προσέλθουν με πιστοποιητικό εμβολιασμού. Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα παραπεμφθούν σε γιατρό της Αρχιεπισκοπής. Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι εάν κάποιοι διαγνωστούν με ιατρικό πρόβλημα το οποίο να καθιστά απαγορευτικό τον εμβολιασμό, τότε δεν υφίσταται ζήτημα. Σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν να εμβολιαστούν, κι αν δεν το πράξουν, από τον επόμενο μήνα δεν θα είναι ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Ο Μακαριώτατος τόνισε πως δεν μπορεί ένας ανεμβολίαστος να λειτουργεί, να έρχεται σε επαφή με τους πιστούς και να τους μεταδίδει τον ιό. «Εάν δεν τους νοιάζει για τον εαυτό τους ας μείνουν στο σπιτάκι τους, οι άλλοι γιατί να πάθουν οτιδήποτε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.Πηγή: riknews.com.cy

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ