Ο Μητροπολίτης Κοζάνης ξέσπασε (πάλι) σε σεξιστικό παραλήρημα

Επιτέθηκε εκ νέου στο γυναικείο φύλο με ένα μισογυνιστικό σχόλιο.

Article featured image
Article featured image


Σε ένα σεξιστικό παραλήρημα προχώρησε για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Κοζάνης, Παύλος, κάνοντας κήρυγμα... σεξισμού κατά τη διάρκεια της χθεσινής Θείας Λειτουργίας των Θεοφανίων.


Ο Μητροπολίτης λοιπόν φαίνεται ότι καθώς έκανε το κήρυγμά του, άκουσε κάποιες γυναίκες να μιλούν και έκρινε σωστό να ξεστομίσει τα εξής: «Εσείς οι γυναίκες δε μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας;» ενώ στη συνέχεια είπε απευθυνόμενος στους άνδρες «Πώς τις αντέχετε;» και συμπλήρωσε «Μετά αναρωτιέστε τι είπε ο δεσπότης;».

Τη στιγμή, λοιπόν, που μετράμε θύματα της έμφυλης βίας πιο συχνά απ' όσο μπορούμε να αντέξουμε, κάποιοι (δεσποτάδες) έχουν βήμα και τολμούν να τοποθετούνται κατ' αυτόν τον τρόπο.


(Η στιγμή στο βίντεο βρίσκεται αμέσως μετά το 1:55)



Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης χρησιμοποιεί μισογυνιστικούς χαρακτηρισμούς εντός του ναού. Πρόσφατα, είχε τεθεί ενάντια στον όρο «γυναικοκτονία» και κάλεσε τις γυναίκες να κρατούν το στόμα τους κλειστό «όπως οι μανάδες μας».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin δέχθηκε πρόστιμο επειδή σέρβιρε επιδόρπιο με μια αμφιλεγόμενη «λιχουδιά»

Article featured image

Η απίθανη ιστορία του Agbaibor, ενός ορφανού μικρού ελέφαντα που επιβίωσε κόντρα στις πιθανότητες

Article featured image

Το πιο βρόμικο αντικείμενο μέσα στο σπίτι δεν είναι αυτό που ίσως νομίζεις