Πτήση καθυστέρησε τρεις ώρες λόγω επιβάτη που αφόδευσε στο πάτωμα του αεροπλάνου

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κενώσεις επιβατών προκαλούν όλεθρο σε πτήση της British Airways!

Article featured image
Article featured image

Μια πτήση της British Airways για το Λάγος της Νιγηρίας καθυστέρησε αφού ένας επιβάτης αφόδευσε στο πάτωμα και στη συνέχεια «άλειψε» τα χαλιά, τα καθίσματα και τις κουρτίνες με τα περιττώματά του.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η The Sun, ένα αεροσκάφος Boeing 777-336 που έφευγε από το Λονδίνο, στις 7 Οκτωβρίου, παρέμεινε εν τέλει καθηλωμένο στο αεροδρόμιο, αφού επιβάτης προέβη στην πιο πάνω σιχαμερή πράξη.

Ένα δελτίο, το οποίο επικαλείται η The Sun, αναφέρει ότι «Κατά την επιβίβαση ένας επιβάτης γδύθηκε από τη μέση και κάτω και αφόδευσε στο πάτωμα. Κάθισε μέσα στα περιττώματά του και στη συνέχεια άλειψε με αυτά το πάτωμα και τα χαλιά του διαδρόμου».

Δεν θα συνεχίσουμε την «αποτρόπαια» περιγραφή, αλλά σε γενικές γραμμές ο τύπος -που δεν κατονομάστηκε και παραμένει άγνωστο αν του ασκήθηκαν κατηγορίες- προκάλεσε χαμό στο αεροπλάνο. Η πτήση BA075 από το Λονδίνο στο Λάγος καθυστέρησε εν τέλει για τρεις ώρες, καθώς το αεροσκάφος τέθηκε εκτός λειτουργίας, προκειμένου να καθαριστεί – πολύ βαθιά και πολύ σχολαστικά.

Η British Airways είπε στη Sun: «Απολογηθήκαμε στους επιβάτες μας για την καθυστέρηση στην πτήση τους και κανονίσαμε ένα εναλλακτικό αεροσκάφος που θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν το ταξίδι τους».

Δεν είναι η πρώτη φορά!

Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι κενώσεις επιβατών προκαλούν όλεθρο σε πτήση της British Airways. Πριν από μερικά χρόνια, ένα αεροπλάνο που πετούσε από Λονδίνο προς Ντουμπάι, αναγκάστηκε να γυρίσει, μετά από 30 λεπτά που βρισκόταν στον αέρα, επειδή τα κόπρανα ενός επιβάτη μύριζαν υπερβολικά άσχημα.

Το εν λόγω περιστατικό είχε γνωστοποιήσει τότε ένας άλλος επιβάτης της πτήσης, γράφοντας στο Twitter του: «Είναι τρελό! Η πτήση μας της British Airways για το Ντουμπάι επέστρεψε στο Χίθροου λόγω μυρωδιάς κοπράνων στην τουαλέτα! Μέχρι την επόμενη πτήση μεσολαβούν 15 ώρες…».


Ο εν λόγω επιβάτης, ο Abhishek Sachdev, που τύχαινε να είναι και δημοτικός σύμβουλος, μετά το επικό του tweet, μίλησε στην Daily Mail, λέγοντας ότι «Ο πιλότος έκανε ανακοίνωση ζητώντας τον επικεφαλής του πληρώματος θαλάμου των επιβατών και έτσι ξέραμε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Περίπου 10 λεπτά αργότερα είπε "Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει μια αρκετά άσχημη οσμή που βγαίνει από τη μία τουαλέτα"».

«Είπε ότι ήταν υγρά ανθρώπινα περιττώματα. Αυτές είναι οι λέξεις που χρησιμοποίησε», συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος.

Δεν περιγράφουμε άλλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ