Ο Αντρές Ινιέστα κάποτε αγκάλιαζε τη γυναίκα του κι ήταν σαν να αγκάλιαζε ένα μαξιλάρι

Ο σπουδαίος Ισπανός ποδοσφαιριστής μίλησε για την κατάθλιψη και για εκείνες τις μέρες, η πιο ευχάριστη στιγμή των οποίων ήταν όταν έπαιρνε το χάπι του και πήγαινε για ύπνο.

Article featured image
Article featured image


Ο Αντρές Ινιέστα, ο 38χρονος Ισπανός ποδοσφαιριστής, εκ των κορυφαίων μέσων όλων των εποχών, μίλησε στο «The Wild Project» και τα πιο σημαντικά που είπε δεν ήταν αυτά για την Μπαρτσελόνα και τους τίτλους που κατέκτησε μαζί της, αλλά τα όσα έζησε την περίοδο που έδινε μάχη με την κατάθλιψη.

«Αποφάσισα να μιλήσω ανοιχτά για την ψυχική μου υγεία όταν πάλευα. Ξέρω ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο, αλλά έπρεπε να λέω τα πράγματα ως είχαν. Δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα με αποκαλούσαν τρελό ή αδύναμο», εξηγεί ο άλλοτε παίκτης της Μπαρτσελόνα που παίζει πλέον στο Κόμπε της Ιαπωνίας.

«Όταν πάλευα με την κατάθλιψη, το πιο ευχάριστο κομμάτι της ημέρας ήταν όταν έπαιρνα το χάπι μου και πήγαινα για ύπνο το βράδυ. Χάνεις τη χαρά από τη ζωή, από τα πάντα. Αγκάλιαζα τη γυναίκα μου, αλλά ένιωθα σαν να αγκαλιάζω ένα μαξιλάρι. Δεν ένιωθα τίποτα», συμπληρώνει.

«Σταδιακά, η ζωή σού διδάσκει πως η κατάθλιψη και τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορούν να πλήξουν τον καθένα. Δεν συνδέονται με τα υλικά αγαθά. Θα μπορούσα να έχω όλα τα αυτοκίνητα του κόσμου και όλα όσα ήθελα, αλλά και πάλι είναι δύσκολο να αντιμετωπίσω τα προβλήματα της ζωής. Πρέπει να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου», λέει ο 38χρονος, ο οποίος δουλεύει ακόμη πάνω στην ψυχική του υγεία.

«Πηγαίνω ακόμα σε θεραπεία, καθώς πρέπει να είμαι σε ειρήνη με τον εαυτό μου. Μου αρέσει να ακούω επαγγελματίες να μιλούν για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη», λέει σχετικά.


«Οι μέρες μου στη Μπαρτσελόνα είχαν τελειώσει»

Ο ίδιος, αναφερόμενος στην απόφασή του να αφήσει την Βαρκελώνη για την Ιαπωνία, σημείωσε πως «ένιωθα πως οι μέρες μου είχαν τελειώσει. Ήταν σαφές πως δεν ήθελα να παίζω κόντρα στην Μπάρτσα, κάτι που σήμαινε πως έπρεπε να φύγω από την Ευρώπη» λέει.

«Στην Μπαρτσελόνα έπρεπε να δίνεις το 200%-300% σου και, όταν ένιωσα πως δεν μπορούσα να το κάνω πια, αποφάσισα να φύγω» παραδέχεται.

Ο Ινιέστα, ο οποίος έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του για την Μπαρτσελόνα, ήταν μέλος της εθνικής Ισπανίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010, απέκλεισε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ομάδα της Βαρκελώνης ως παίκτης, όμως εξέφρασε την επιθυμία να γυρίσει ως τεχνικός διευθυντής ή προπονητής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ