Το καλοκαίρι τελείωσε, αλλά οι Αμερικανοί τουρίστες εξακολουθούν να κάνουν θραύση στη Ρώμη

Ένας Αμερικανός άρχισε να ουρλιάζει μέσα σε μουσείο του Βατικανού και μετά έριξε στο πάτωμα δύο προτομές.

Article featured image
Article featured image


Αμερικανός τουρίστας έριξε στο έδαφος δύο ρωμαϊκές προτομές που εκτίθενται στην Galleria Chiaramonti των Μουσείων του Βατικανού, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, ο τουρίστας, ο οποίος είχε πληρώσει κανονικά το εισιτήριό του για να επισκεφθεί τα μουσεία, άρχισε να ουρλιάζει φράσεις χωρίς νόημα και έριξε στο πάτωμα τις δύο προτομές που βρίσκονταν σε ράφια στο εσωτερικό της γκαλερί.

Ο άνδρας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως «διαταραγμένος» και φέρεται να είπε ότι ήθελε να μιλήσει με τον Πάπα Φραγκίσκο, προσπάθησε να δραπετεύσει αλλά συνελήφθη από άνδρες της Φρουράς του Βατικανού (Gendarmeria) και οδηγήθηκε για ανάκριση.



Οι δύο προτομές παραλήφθηκαν από ειδικούς του εργαστηρίου αποκατάστασης των Μουσείων του Βατικανού, οι οποίοι τις εξετάζουν. Η μια από τις δύο φέρεται να έχει χάσει τη μύτη της, η ζημιά, ωστόσο, δεν θεωρείται σοβαρή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστας βανδάλισε μνημείο στη Ρώμη το φετινό καλοκαίρι. Τον Ιούλιο, μια Καναδή τουρίστρια πιάστηκε να χαράζει το όνομά της στο Κολοσσαίο, ενώ Αμερικανοί τουρίστες πιάστηκαν να εκσφενδονίζουν σκούτερ στα Ισπανικά Σκαλιά, σπάζοντας κομμάτια στη διαδικασία και ένας Σαουδάραβας επισκέπτης οδήγησε τη Maserati του στο ίδιο αρχιτεκτονικό σύμβολο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ