Η στιγμή που 2 αστυνομικοί κάνουν ΚΑΡΠΑ σε βρέφος ενός μηνός και του επαναφέρουν την αναπνοή

Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες σώματός τους.

Article featured image
Article featured image


Τα κρούσματα του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV) αυξάνονται μεταξύ των παιδιών στις ΗΠΑ και δύο αστυνομικοί του Κάνσας Σίτι βίωσαν από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις του και ανέλαβαν γρήγορα δράση, σώζοντας τη ζωή ενός βρέφους ενός μηνός.

Οι αστυνομικοί Richard DuChaine και Charles Owen έσπευσαν στο σπίτι της Tajanea Allen την περασμένη εβδομάδα, όταν η κόρη της, Kamiyah, σταμάτησε να αναπνέει.

Το περιστατικό καταγράφηκε από τις κάμερες σώματος των αστυνόμων και στο υλικό φαίνονται να παρέχουν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο μικροσκοπικό βρέφος. «Το μωρό ήταν τόσο μικρό, που έμοιαζε με κούκλα», δήλωσε ο Owen στο TODAY.



«Ήταν σίγουρα μια τρομακτική στιγμή», πρόσθεσε ο DuChaine, ο οποίος πραγματοποίησε συμπιέσεις του θώρακα του βρέφους και ωθήσεις στην πλάτη για περισσότερα από 30 δευτερόλεπτα, αλλά δεν ανταποκρινόταν - μέχρι που ξαφνικά άρχισε να αναπνέει ξανά.

Η Kamiyah μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου παρέμεινε για σχεδόν μια εβδομάδα καθώς ανάρρωνε από τον RSV.



«Ακούς για τον RSV, αλλά όταν τον βλέπεις από κοντά, είναι πολύ τρομακτικό», δήλωσε ο Owen.

Ο RSV είναι μια αναπνευστική ασθένεια που προκαλεί ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Οι περισσότεροι άνθρωποι με τον ιό αναρρώνουν μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες, αλλά μπορεί να είναι σοβαρός σε βρέφη και μικρά παιδιά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ