Σώοι οι επιβάτες του αεροσκάφους που καρφώθηκε σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος

Ήταν παγιδευμένοι για 7 ώρες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από AP

Ένα τρομακτικό ατύχημα συνέβη στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, όταν ένα μονοκινητήριο αεροπλάνο «καρφώθηκε» σε πυλώνα ηλεκτρικού ρεύματος. Στο αεροπλάνο επέβαιναν δύο άνθρωποι που έμειναν παγιδευμένοι για επτά ώρες, 30 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Το μονοκινητήριο μπλέχτηκε στα καλώδια υψηλής τάσης και στη συνέχεια στον πυλώνα την ώρα που ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στις 5 και 30 το απόγευμα της Κυριακής (27/11) και στις 12 και 30 τα μεσάνυχτα κατάφεραν να τους απεγκλωβίσουν.



Πριν την απομάκρυνση των επιζώντων, οι τεχνικοί γείωσαν τον πυλώνα για να τον καταστήσουν ασφαλή, σε μία επιχείρηση που διήρκεσε μία ώρα. Στη συνέχεια, έδεσαν το αεροπλάνο με αλυσίδες στον πυλώνα για να το σταθεροποιήσουν. Σε όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, οι διασώστες ήταν σε επαφή εναλλάξ με τους δύο επιβαίνοντες μέσω των κινητών τους για να μην τελειώσει η μπαταρία τους. Οι δύο άνθρωποι ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι και υπομονετικοί και βοήθησαν με τις κινήσεις τους τους διασώστες να τους απεγκλωβίσουν, όπως δήλωσαν οι αρχές.

Οι δύο επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ωστόσο, το ατύχημα άφησε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή χωρίς ρεύμα. Σύμφωνα με τις Αρχές, 85.000 με 90.000 σπίτια και επιχειρήσεις επλήγησαν από εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.



Οι διασώστες έκαναν συγκλονιστικές προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των δύο ανθρώπων καθώς τα καλώδια του πυλώνα θα μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ