Τύπος κέρδισε 30 εκατ. ευρώ στη λοταρία και δεν το είπε στην οικογένειά του

Εμφανίστηκε ντυμένος ως καρτούν για να παραλάβει τα (υπέρογκα) κέρδη του και εξήγησε γιατί επέλεξε να το κρατήσει μυστικό από τη γυναίκα και το παιδί του.

Article featured image
Article featured image

Ένας άνδρας από την Κίνα κράτησε μυστικό από τη γυναίκα και το παιδί του ότι κέρδισε στη λοταρία κάτι παραπάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ (219.4 εκατ. κινεζικά γουάν). Ο λόγος που το έκανε ήταν γιατί φοβήθηκε πως αν μάθαιναν για τα χρήματα, θα γίνονταν τεμπέληδες.

Για να προστατεύσει την ανωνυμία του, ο άνδρας, με το ψευδώνυμο «Mr. Li», εμφανίστηκε ντυμένος με μια κίτρινη στολή που παρέπεμπε σε ήρωα καρτούν, όταν κλήθηκε να παραλάβει τα κέρδη του, στις 24 Οκτωβρίου.

china_lottery_jackpot.jpg



Πρόκειται για μια συνήθη πρακτική μεταξύ των Κινέζων νικητών του λότο, οι οποίοι εμφανίζονται ντυμένοι με διάφορες στολές, σε μια προσπάθεια να κρύψουν την ταυτότητά τους από το κοινό, ανέφερε η South China Morning Post.

img63624ad06e8b9800192e0240.jpg
To 2019, ένας άλλος νικητής της λοταρίας εμφανίστηκε ντυμένος ως χαρακτήρας καρτούν, προκειμένου να παραλάβει τα κέρδη του.



Ωστόσο, ο «Mr. Li», ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος με τα κέρδη, δεν απέκρυψε την ταυτότητά του μόνο από το κοινό, αλλά θέλησε να κρατήσει μυστικό και από την οικογένειά του ότι κέρδισε αυτό το υπέρογκο ποσό.

«Δεν το είπα στη γυναίκα και το παιδί μου διότι φοβάμαι ότι αυτός θα τους εφησυχάσει, με αποτέλεσμα να μην θέλουν να εργάζονται ή να μην εργάζονται σκληρά στο μέλλον», δήλωσε ο άνδρας στο «Nanning Evening News».

Ο «Mr. Li» αγόρασε 40 λαχνούς και κάθε ένας από αυτούς είχε τους ίδιους επτά αριθμούς. Αφού συνειδητοποίησε ότι είχε τους νικητήριους αριθμούς 2, 15, 19, 26, 27, 29 και 2, ο άνδρας πήρε το τρένο από την πόλη του και μετέβη στην πόλη Νανίνγκ, για να παραλάβει τα κέρδη του.

Ο άνδρας έμεινε σε ένα ξενοδοχείο το σαββατοκύριακο, πριν παραλάβει τα κέρδη του. «Δεν έφυγα από το ξενοδοχείο επειδή φοβόμουν πως αν έβγαινα έξω, θα έχανα το λαχείο», είπε σε δηλώσεις του.

Αφού εισέπραξε το ποσό μετά την αφαίρεση των φόρων, ο άνδρας δήλωσε ότι δώρισε ένα μεγάλο ποσό σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ενώ είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη τι θα κάνει τα υπόλοιπα χρήματα.

Ο «Mr. Li» ανέφερε ότι έπαιζε λοταρία για πάνω από μια δεκαετία και είχε κερδίσει μόνο μερικές δεκάδες γιεν. Είπε ότι η προηγούμενη στρατηγική του ήταν να επιλέγει κάθε φορά ένα νέο σετ αριθμών, αλλά αυτήν τη φορά επέλεξε να παραμείνει σε ένα σετ αριθμών που έπαιζε πριν από μερικά χρόνια.

Η κινεζική κυβέρνηση διοργανώνει εθνικές λοταρίες για να συγκεντρώσει χρήματα για προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας και πολιτισμού. Οι νικητές φορολογούνται για τα κέρδη τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ