Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του για να πάνε τουαλέτα οι επιβάτες

«Οι κύστες άδειασαν, η πτήση LS782 επιστρέφει στον δρόμο της».

Article featured image
Article featured image


Αναγκαστική προσγείωση λόγω… βλάβης στην τουαλέτα έκανε μια πτήση που είχε προορισμό το Μάντσεστερ της Αγγλίας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων Flight Emergency, η πτήση LS782 από τα Κανάρια Νησιά με προορισμό την πόλη της Αγγλίας αναγκάστηκε, την περασμένη Πέμπτη, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μπιλμπάο στην Ισπανία, καθώς οι επιβάτες ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, αλλά αυτές που διέθετε το αεροπλάνο είχαν πάθει βλάβη.

Το Airbus A321, που μετέφερε περίπου 200 επιβάτες, αρχικά ακολούθησε την προβλεπόμενή του πορεία. Πέταξε κανονικά πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, τη νότια Πορτογαλία και τη δυτική Ισπανία. Αλλά λίγο πριν πετάξει πάνω από τη βόρεια ακτή και διασχίσει τον Βισκαϊκό Κόλπο, το αεροπλάνο άλλαξε πορεία, έστριψε ανατολικά και εν τέλει προσγειώθηκε στο Μπιλμπάο.

«Η πτήση LS782 της Jet2 με προορισμό το Μάντσεστερ από τα Κανάρια Νησιά μόλις εξετράπη ώστε οι επιβάτες να πάνε τουαλέτα, καθώς οι τουαλέτες του αεροπλάνου είχαν βλάβη», ανέφερε σε ανάρτησή του ο ιστότοπος.



Η πτήση παρέμεινε στο έδαφος για πάνω από δύο ώρες και τελικά αναχώρησε τρεις ώρες περίπου μετά την… απρόσμενη στάση της. «Οι κύστες άδειασαν, το LS782 επιστρέφει στον δρόμο του», έγραψε ο ιστότοπος σε νέα ανάρτηση.



Οι επιβάτες, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, δεν δικαιούνται αποζημίωση, αλλά η απρογραμμάτιστη προσγείωση στο Μπιλμπάο θα κοστίσει στην Jet2 χιλιάδες ευρώ σε καύσιμα και τέλη προσγείωσης. Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Jet2 διευκρίνισε ότι η εκτροπή έγινε για να αδειάσουν οι δεξαμενές της τουαλέτας, ενώ απολογήθηκε για την αναστάτωση.

«Η πτήση από τα Κανάρια Νησιά με προορισμό το Μάντσεστερ εξετράπη για να αδειάσει η δεξαμενή της τουαλέτας. Οι πελάτες παρέμειναν στο αεροσκάφος, πριν η πτήση απογειωθεί ξανά για το Μάντσεστερ. Η άνεση και η ευημερία των πελατών μας είναι προτεραιότητα για εμάς, ζητούμε συγγνώμη για την αναστάτωση», ανέφερε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ