VR headset σε σκοτώνει στην πραγματικότητα αν πεθάνεις μέσα στο παιχνίδι

Μπορεί να είναι το πρώτο headset που θα σε σκοτώνει, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο, λέει ο δημιουργός του.

Article featured image
Article featured image


Ο Πάλμερ Λούκι, ο «πατέρας» της σύγχρονης εικονικής πραγματικότητας και ιδρυτής της πασίγνωστης «Oculus», περισσότερο γνωστής πλέον ως μέρος της Meta του Facebook, δημιούργησε ένα VR headset που θα σκοτώνει στην πραγματικότητα τον χρήστη αν πεθάνει στο παιχνίδι που παίζει.

Λέει πως εμπνεύστηκε από το γνωστό άνιμε και μάνγκα «Sword Art Online (SAO)», στο οποίο οι παίκτες εγκλωβίζονται μέσα σε ένα παιχνίδι το οποίο χρησιμοποιεί μια τεχνολογία η οποία μεταφέρει το μυαλό και τη ψυχή των παικτών μέσα σε έναν εικονικό κόσμο, στον οποίο όταν τελειώσουν οι πόντοι ζωής τους πεθαίνουν και στην πραγματικότητα.

soa-headset-dolofoniko_city.jpg
Το headset από το άνιμε «Sword Art Online»



Η συσκευή του Λούκι είναι συνδεδεμένη με τρεις μονάδες εκρηκτικών φορτίων πάνω από την οθόνη που στοχεύουν στο μέτωπο των παικτών. Σε περίπτωση που ο παίκτης πεθάνει στο παιχνίδι, ο πομπός θα εκραγεί, «καταστρέφοντας το κεφάλι του ανθρώπου».



Ο Λούκι, ο οποίος ίδρυσε επίσης την «Anduril», μια εταιρεία όπλων και άμυνας που έχει κερδίσει μεγάλα συμβόλαια με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, δήλωσε ότι τα εκρηκτικά φορτία στο headset είναι αυτά που χρησιμοποιεί συνήθως σε «διάφορα έργα», αν και δεν διευκρίνισε ποια είναι αυτά.

«Όταν εμφανιστεί η γνωστή οθόνη game-over, τα φορτία πυροδοτούνται, καταστρέφοντας αμέσως τον εγκέφαλο του χρήστη», έγραψε ο Λούκι στο blog του τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, η οποία είναι και η μέρα που έλαβε χώρα το συμβάν εγκλωβισμού στο άνιμε Sword Art Online. .

louki-palmer_city.png
Ο Λούκι Πάλμερ



«Η ιδέα του να συνδέεις την πραγματική σου ζωή με εκείνη του εικονικού σου άβαταρ πάντα με ενθουσίαζε - αναγκάζει τους ανθρώπους να ξανασκεφτούν ουσιαστικά πώς αλληλεπιδρούν με τον εικονικό κόσμο και τους παίκτες μέσα σε αυτόν», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Λούκι, το άνιμε «Sword Art Online» έκανε τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται για την εικονική πραγματικότητα, ειδικά στην Ιαπωνία. Στο «SAO», οι παίκτες φορούν ένα headset εικονικής πραγματικότητας «NerveGear» και συνδέονται σε ένα νέο παιχνίδι, όπου ανακαλύπτουν πως ένας τρελός επιστήμονας τούς έχει παγιδεύσει στον εικονικό κόσμο. Οι παίκτες πρέπει να παλέψουν μέσα σε ένα μπουντρούμι 100 ορόφων για να ξεφύγουν. Αν πεθάνουν στο παιχνίδι, πεθαίνουν και στην πραγματική ζωή.

«Στο άνιμε, ο δημιουργός της συσκευής μπόρεσε να αποκρύψει τον δολοφονικό μηχανισμό του headset από τους υπαλλήλους του, τις ρυθμιστικές αρχές και τους συνεργάτες κατασκευής συμβολαίων. Είμαι αρκετά έξυπνος τύπος, αλλά δεν μπόρεσα να βρω τρόπο να κάνω κάτι τέτοιο να λειτουργήσει, όχι χωρίς να συνδέσω το headset σε γιγαντιαία κομμάτια εξοπλισμού», λέει ο Πάλμερ.

dolofoniko-vr-headset-palmer_city.png
Το «δολοφονικό» headset του Λούκι Πάλμερ



Προς το παρόν το headset δεν είναι διαθέσιμο για αγορά και όπως λέει ο δημιουργός του, αποτελεί απλώς ένα έργο τέχνης για το γραφείο και μια υπενθύμιση των ανεξερεύνητων δρόμων στον σχεδιασμό παιχνιδιών, ενώ τονίζει πως μπορεί να είναι το πρώτο headset που μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά δεν θα είναι το τελευταίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ