Viral βίντεο από VR «θολώνει» την απόσταση μεταξύ πραγματικού και μη

Ο προγραμματιστής Lorenzo Drago χρειάστηκε περίπου έναν μήνα για να το φτιάξει.

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησε η τελευταία έκδοση του λογισμικού «Unreal Engine» το οποίο προσφέρει τα κατάλληλα εργαλεία για να δημιουργήσει κανείς βιντεοπαιχνίδια. Μέχρι στιγμής έχουν κυκλοφορήσει διάφορα εντυπωσιακά demos που δείχνουν τις ικανότητες του λογισμικού, αλλά ένα πρόσφατο βίντεο έγινε viral λόγο της άψογής του ποιότητας.

Ο προγραμματιστής Lorenzo Drago κατάφερε να φτιάξει ένα demo τόσο ποιοτικό που η απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας και του παιχνιδιού αρχίζει να «θολώνει».


Δείτε το βίντεο που μοιάζει περισσότερο με ταινία παρά με ψηφιακό παιχνίδι:



Στο εν λόγω demo, βλέπουμε μια σύντομη βόλτα VR σε μια ψηφιακή αναπαράσταση του ιαπωνικού σιδηροδρομικού σταθμού Etchu-Daimon σταθμού στον νομό Toyama. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο demo τόσο ρεαλιστικό είναι οι λεπτομέρειες, όπως οι μικρές ατέλειες που φαίνονται στο τσιμέντο, οι φθαρμένες βίδες και οι γρατζουνιές που παραμορφώνουν τις αντανακλάσεις στο ξύλινο εσωτερικό του σταθμού.

Ο δημιουργός του demo είπε σε συνέντευξή του στο GameRadar πως ο χρόνος που χρειάστηκε για να το δημιουργήσει ήταν περίπου ένας μήνα, ενώ σημείωσε πως πηγή έμπνευσης αποτέλεσε ο επαρχιακός σιδηροδρομικός σταθμός που προαναφέρθηκε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ