Ποινή φυλάκισης 25 χρόνων για τον δράστη της διπλής γυναικοκτονίας στον Αμίαντο

Οι δύο γυναίκες που δολοφονήθηκαν, ήταν η Khaiat Alraeesi και η Mariia Gazibagandova.

Article featured image
Article featured image


Ποινή φυλάκισης 25 χρόνων επέβαλε, τη Δευτέρα, το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 33χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος στην υπόθεση δολοφονίας δύο γυναικών από τη Ρωσία, που διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 2021, στην περιοχή της κοινότητας Αμιάντου.

Οι δύο γυναίκες, Khaiat Alraeesi 43 ετών και Mariia Gazibagandova 33 ετών, βρέθηκαν θαμμένες στις 5 Δεκεμβρίου 2021 στον κήπο εξοχικής κατοικίας, μετά από υποδείξεις του καθ' ομολογία δράστη.

Ο δράστης πυροβόλησε τις δύο γυναίκες σχεδόν εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο, υποστηρίζοντας ότι «θόλωσε» το μυαλό του όταν τις άκουσε να τον χλευάζουν.

Η καταγγελία για εξαφάνιση των δυο άτυχων γυναικών είχε γίνει από φιλικό πρόσωπο της 43χρονης, στις 19 Νοεμβρίου 2021, σύμφωνα με το οποίο, είχαν να δώσουν σημεία ζωής από το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου.

Ο 33χρονος κλήθηκε για ανάκριση στις 25 Νοεμβρίου και συνελήφθη στις 26 Νοεμβρίου για υπόθεση απαγωγής και αρπαγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό του. Ο ίδιος αρνείτο εμπλοκή μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου 2021, οπότε ομολόγησε τη διάπραξη του διπλού εγκλήματος.

Σήμερα το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον 33χρονο ποινή φυλάκισης 25 χρόνων για κάθε δολοφονία, με τις ποινές να συντρέχουν.

Στον 44χρονο αδελφό του, οποίος είχε συλληφθεί για συνέργεια μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών για το αδίκημα της παρέμβασης σε αστυνομική έρευνα.Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ