Ακούστε πρώτοι εδώ το hardcore playlist του Ησαΐα, πριν γίνει Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής

Μετά τις δηλώσεις περί Iron Maiden και AC/DC, η ομάδα της CITY έκανε ενδελεχή έρευνα και ανακάλυψε τι άκουγε τότε ο υποψήφιος για τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

Article featured image
Article featured image


Ο μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής, κ.κ. Ησαϊας ερωτήθη σε μία πρόσφατη συνάντησή του με νέους, εάν είναι αμαρτία να ακούει κανείς ροκ μουσική με την απάντησή του να μας εκπλήσσει: «Μιλάτε με έναν άνθρωπο που μεγάλωσε με τους Iron Maiden και τους AC/DC και ήταν τακτικός θαμώνας της Αμάντας και της Αφρικάνας της Λευκωσίας», είπε, συμπληρώνοντας στη συνέχεια γελώντας «και είμαι ο Μητροπολίτης Ταμασσού και Ορεινής».

«Δεν νομίζω να με επηρέασε κάπου αρνητικά. Κοιτάξτε, η τέχνη είναι τέχνη και η μουσική είναι μουσική. Eίναι το πώς την εκλαμβάνεις, ωριμάζεις μέσα από τη μουσική. Τα διάφορα ακούσματα σε καλλιεργούν ως άνθρωπο. Έχετε ακούσει καμιά ροκ μπαλάντα που να μην σας έχει προκαλέσει κατάνυξη; Η μουσική ηρεμεί τον άνθρωπο και η ροκ μουσική μπορεί να προσφέρει», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Συνεχίζοντας λοιπόν την παράδοσή μας, να εφαρμόζουμε στην πράξη δηλαδή τα όσα περίεργα ακούμε από τους εκπροσώπους της κυπριακής εκκλησίας, δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε μια τέτοια ευκαιρία χαμένη. Έτσι επιστρατεύσαμε όλη μας την καλή διάθεση, το χιούμορ και κυρίως τη φαντασία και δημιουργήσαμε το playlist που πιθανόν να άκουγε ο Μητροπολίτης Ησαΐας, κατά κόσμον Σπύρος, στα νιάτα του από τους AC/DC και τους Iron Maiden.



Δυναμώστε την ένταση και for those about to rock, we salute you!


Iron Maiden




The Number of the Beast

Επικό. Ο εφιάλτης του μπασίστα της μπάντας, Steve Harris, μετουσιώθηκε στο εν λόγω τραγούδι και το ομώνυμο άλμπουμ έστειλε τους θρυλικούς Maiden στην κορυφή τής heavy metal. Οι στίχοι που κάνουν λόγο για τον ερχομό του «θηρίου» με τον αριθμό 666, σταλμένο από τον Διάβολο (Θου, Κύριε) και οι διάφορες αναφορές στην καταστροφή που θα ακολουθήσει στη Γη, εξόργισαν τις θρησκευτικές οργανώσεις της εποχής – μεταξύ άλλων.



Children of the Damned

Κομματάρα, επίσης, από το άλμπουμ «Τhe Number of the Beast». Ο στίχος «God knows he wants to go home» ήταν (μάλλον) προφητικός.



The Trooper

Βασισμένο σε ιστορικό γεγονός και συγκεκριμένα στον Κριμαϊκό Πόλεμο, στη μάχη της Μπαλακλάβα, που εξιστορείται από τα μάτια ενός στρατιώτη. Διαχρονικό και αντιπολεμικό.



Wasted Years

Εμπνευστικό: «So understand, Adrian!

Don't waste your time always searching for those wasted years

Face up, make your stand

Realize you're living in the golden years»!



Alexander the Great

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει.

«Near to the east

In a part of ancient Greece

In an ancient land called Macedonia

Was born a son

To Philip of Macedon

The legend, his name was Alexander».


Το τοπ 5 από
AC/DC



Highway to Hell

Δεν θα σχολιάσουμε κάτι επί τούτου, είναι περιττό. Μόνο ότι το ομώνυμο άλμπουμ ήταν το τελευταίο με τον frontman των AC/DC, τον Bon, ο οποίος τον επόμενο χρόνο (1980) πέθανε.



Ηells
Bells

Είναι το πρώτο τραγούδι στο άλμπουμ επιστροφής «Back in Black», μετά τον θάνατο του τραγουδιστή Bon Scott, εισάγοντας τον διάδοχό του, τον Brian Johnson. Το τραγούδι -που γράφτηκε για να τιμήσει τον θάνατο του Bon- ξεκινάει με το αργό χτύπημα της καμπάνας τέσσερεις φορές (από τις συνολικά 13 φορές που η καμπάνα ηχεί στο άσμα) και μετά, εντάξει, κάτι λέει για κόλαση.



What Do You Do for Money Honey

«Τι κάμεις, αγάπη μου, για τα λεφτά;». Ε;



Dirty Deeds Done Dirt Cheap

Τραγουδάρα, που τα σπάει άσχημα. Τι να λέμε τώρα! Τα είπαν όλα οι θρύλοι.



For those about to rock

Κάθε ροκάς/μεταλάς που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει στην κορυφή του playlist του και το εν λόγω.

«Cause rock has got the right of way

We ain't no legend, ain't no cause

We're just livin' for today».



Σημείωση (προς αποφυγή παρεξηγήσεων): Το παρόν άρθρο αποτελεί προϊόν (πρωινής) μυθοπλασίας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ