Αυτές είναι οι εισηγήσεις που θα τεθούν ενώπιον του αυριανού Υπουργικού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του Υπ. Υγείας με τη ΣΕΕ και (μάλλον) προς το παρόν δεν χαλαρώνουμε.

Article featured image
Article featured image


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, η σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής με στόχο την αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και το ενδεχόμενο τυχόν χαλαρώσεων στα υφιστάμενα μέτρα.

Αν και τις προηγούμενες μέρες μερίδα επιδημιολόγων εξέφραζε την άποψη ότι ίσως θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες -μικρές έστω- χαλαρώσεις, εντούτοις τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών τούς έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης «κλείδωσαν» οι πιο κάτω εισηγήσεις, οι οποίες θα τεθούν ενώπιον του αυριανού Υπουργικού.

-Η χρονική περίοδος που απαιτείται για χορήγηση της ενισχυτικής δόσης στους πολίτες, να μειωθεί από τους πεντέμιση μήνες στους πέντε.

-Την ίδια ώρα, κατατέθηκε εισήγηση όπως τα ανεμβολίαστα παιδιά 12-17 ετών να μπορούν να εισέρχονται σε χώρους, στους οποίους απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, με απαραίτητη προϋπόθεση την προσκόμιση αρνητικού rapid τεστ 72 ωρών και με τη συνοδεία των γονιών τους.

-Επιπλέον, τέθηκε εισήγηση όπως το προσωπικό σε οίκους ευγηρίας το οποίο είναι εμβολιασμένο, να προσκομίζει αρνητικό rapid τεστ 72 ωρών, ενώ όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι, να προσκομίζουν αρνητικό rapidτεστ 24 ωρών.

-Συζητήθηκε η επέκταση του μέτρου «test to stay» και σε άλλες υπηρεσίες εκτός από τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ