«Ένας από τους πιο περίεργα όμορφους καταρράκτες στην Κύπρο»

Ο φωτογράφος Bora Markovic «ανακάλυψε» έναν ακόμη εντυπωσιακό καταρράκτη σε ένα χωριό της επαρχίας Πάφου.

Article featured image
Article featured image


Μετά τις έντονες -και ευεργετικές- βροχοπτώσεις των τελευταίων μηνών, πολλοί καταρράκτες σε όλη την Κύπρο δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό θέαμα. Ο φωτογράφος Bora Markovic, ο οποίος πριν από μερικές εβδομάδες, δημοσίευσε βίντεο από έναν άγνωστο καταρράκτη στην επαρχία Λεμεσού, αυτήν τη φορά μοιράστηκε στους λογαριασμούς του στο Instagram και το TikTok έναν από τους πιο περίεργους -όπως τον χαρακτηρίζει ο ίδιος- καταρράκτες που έχει δει ποτέ και ο οποίος βρίσκεται στο χωριό Βρέτσια, στην επαρχία Πάφου.

Και επειδή ξέρουμε ότι πολλοί θα σπεύσουν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τη γνωστοποίηση άγνωστων τόπων του νησιού μας, αναδημοσιεύουμε ένα μικρό κομμάτι από την πρόσφατη συνέντευξη του Bora στη CITY: «Θεωρώ λάθος αυτή το σκεπτικό: Να κρύβουμε τις ομορφιές του τόπου μας, για να μην τις καταστρέψουν οι ασυνείδητοι. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε πως η φύση δεν ανήκει σε κανέναν αποκλειστικά, είναι περιουσία όλων μας. Οι ανεγκέφαλοι που πετάνε σκουπίδια και βρωμίζουν τη φύση, θα το κάνουν οπουδήποτε. Δεν περιμένουν εμένα ή οποιονδήποτε άλλον για του δώσει γεωγραφικές συντεταγμένες για να πάει να πετάξει τα σκουπίδια του. Το θέµα είναι να αλλάξουµε νοοτροπία και όχι να κρύβουµε τα όµορφα µέρη της Κύπρου».

Κρατώντας αυτό και επαναλαμβάνοντας αυτό που λέμε πάντα, ότι δηλαδή, πρέπει να σεβόμαστε τη φύση σε κάθε εκεί επίσκεψή μας, χωρίς να αφήνουμε πουθενά τα ίχνη μας ούτε και το παραμικρό σκουπίδι, ας την απολαύσουμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ