Η ουκρανική πλατεία με τα 109 άδεια παιδικά καρότσια

Μια συγκλονιστική παρέμβαση για να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών παιδιών.

Η ουκρανική πλατεία με τα 109 άδεια παιδικά καρότσια

Μια συγκλονιστική παρέμβαση για να τιμηθεί η μνήμη των νεκρών παιδιών.

Article featured image
Article featured image


Καθώς η Ουκρανία θρηνεί τους νεκρούς της, δεκάδες άδεια παιδικά καροτσάκια τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης Λβιβ την Παρασκευή, για να τιμηθεί η μνήμη των παιδιών που σκοτώθηκαν στη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή.

6YK6EIIRF5L5DGCYKTTGYFVNYU.jpg

KP5ZDTFFAFMPJEFQY7JULW6WW4.jpg


Η δημοτική αρχή της Λβιβ παρέταξε 109 καροτσάκια, ένα για κάθε παιδί που σκοτώθηκε από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Ο δήμαρχος της πόλης, Andriy Sadovyi, δημοσίευσε μια εικόνα από την παρέμβαση, χθες Παρασκευή, προτρέποντας τον κόσμο να μοιραστεί και τις δικές του φωτογραφίες.

«Αυτό είναι το τρομερό τίμημα του πολέμου που πληρώνει η Ουκρανία σήμερα», είπε ο Sandovyi. «Καλούμε όλους τους ενήλικες σε όλο τον κόσμο να σταθούν ως μια ασπίδα για να προστατεύσουμε τα παιδιά της Ουκρανίας και να τους δώσουμε μέλλον», είπε, προσθέτοντας: «Πιέστε τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών να κλείσουν τον εναέριο χώρο πάνω από την Ουκρανία».



Οι αρμόδιες Αρχές στην Ουκρανία δήλωσαν την Παρασκευή ότι 109 παιδιά έχασαν μέχρι στιγμής τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 130 έχουν τραυματιστεί. Προειδοποιούν, ωστόσο, ότι αυτοί οι αριθμοί είναι προκαταρκτικοί, υποδηλώνοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός των νεκρών ή τραυματισμένων παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερος. Οι περισσότερες γνωστές παιδικές απώλειες καταγράφηκαν στην περιφέρεια του Κιέβου ή στην επαρχία, όπου 55 παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ενώ άλλα 34 πέθαναν στην περιφέρεια του Χάρκοβο.


WOUQ242MLNIKLM2QOROWTGHLDU.jpg

MWICMC6JSRIHLJZ33X5TFPBVF4.jpg



H πόλη Lviv στη δυτική Ουκρανία έχει αποτελέσει καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που φεύγουν από την πρώτη γραμμή του πολέμου. Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει ότι από την έναρξη της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία -αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση- πλήττονται μόνο στρατιωτικοί στόχοι και όχι άμαχοι. Ωστόσο, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Aνθρώπινα Δικαιώματα, τουλάχιστον 816 άμαχοι σκοτώθηκαν και 1.333 τραυματίστηκαν στην Ουκρανία έως τις 17 Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ