Το EuroΒasket 2025 έρχεται στη χώρα μας!

Η Κύπρος θα φιλοξενήσει έναν από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025 και η εθνική μας ομάδα θα συμμετάσχει στη διοργάνωση ως η διοργανώτρια χώρα.

Article featured image
Article featured image


Μια πολύ σημαντική μέρα ξημέρωσε για τον κυπριακό αθλητισμό και την Κύπρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο της FIBA Europe με απόφασή του ανέθεσε στη χώρα μας τη διεξαγωγή ενός από τους τέσσερις ομίλους του Ευρωμπάσκετ 2025, με τους αγώνες να πραγματοποιούνται στο στάδιο «Σπύρος Κυπριανού» στη Λεμεσό.



Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που θα λάβει χώρα στην Κύπρο, με αστέρια παγκοσμίου βεληνεκούς να έρχονται στο νησί μας για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εργάστηκε εντατικά εδώ και πολλούς μήνες για να μπορέσει να φέρει εις πέρας τον μεγάλο αυτό στόχο. Υπήρξε απόλυτη στήριξη εκ μέρους της Πολιτείας, τόσο από την κυπριακή Κυβέρνηση, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, τον Δήμο Λεμεσού και την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Το πρωί της Τρίτης (29/03) έγινε η παρουσίαση της Κύπρου στο Μόναχο με το πλήρες πλάνο της υποψηφιότητάς μας, το οποίο έπεισε τους ανθρώπους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, δείχνοντας τη δίψα της χώρας μας να διοργανώσει κάτι τόσο σπουδαίο.



Τονίζεται παράλληλα πως η Εθνική Κύπρου θα αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ 2025, ως διοργανώτρια χώρα, κάτι που αποτελεί κορυφαίο επίτευγμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει. Για πρώτη φορά επίσης κυπριακή Εθνική Ομάδα οποιουδήποτε ομαδικού αθλήματος, θα συμμετέχει σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η απόφαση της FIBA Europe να αναθέσει στην ΚΟΚ τη διοργάνωση ενός ομίλου του Ευρωμπάσκετ 2025, δείχνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, αλλά και τις εξαιρετικές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουν κτιστεί ανάμεσα στην ΚΟΚ και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, αναφέρεται καταληκτικά στη σχετική ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ