Στην Εισαγγελία οδηγείται η μητέρα των τριών κοριτσιών στην Πάτρα

Μετά την τη πληροφορία ότι στην Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε κεταμίνη.

Article featured image
Article featured image


Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών υπήρξε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα των τριών κοριτσιών που πέθαναν στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας Αθηνών έδωσε εντολή να προσαχθεί η μητέρα και να γίνει μεταγωγή της στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει για την υπόθεση.

Αστυνομικοί την προσήγαγαν στη Πάτρα και την οδηγούν στη ΓΑΔΑ μετά τη πληροφορία ότι στη Τζωρτζίνα ανιχνεύτηκε κεταμίνη. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας διαβιβάζεται άλλωστε η δικογραφία, θα ελεγχθούν τα νέα στοιχεία και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

Πρόκειται για ουσία που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες για την αναισθησία των ζώων και σε μικρές ποσότητες για αντικαταθλιπτικά. Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η ουσία δεν περιλαμβανόταν στη φαρμακευτική αγωγή που είχαν δώσει οι γιατροί. Οι αστυνομικοί, μάλιστα, που ερευνούν την υπόθεση, ρώτησαν τους γιατρούς αν έχουν χορηγήσει ποτέ κεταμίνη στη Τζωρτζίνα. Οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί στην απάντησή τους, λέγοντας «ποτέ».

Αν χορηγηθεί σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο στους ανθρώπους. «Μία μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά», ανέφερε χαρακτηριστικά στο MEGA ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης.

Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις είναι καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Για το λόγο αυτό ορισμένα άτομα θα κληθούν να καταθέσουν στην Αθήνα.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί σε τι ποσότητα εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας η κεταμίνη.

Την Τρίτη, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα δεν είχε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Το επίσημο πόρισμα της εξέτασης αναμένεται να βγει μέσα στην επόμενη εβδομάδα.Η τοξικολογική εξέταση – Τι αποκάλυψε νωρίτερα ο Πέτρος Κουσουλός

Το εξειδικευμένο εργαστήριο της Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον τοξικολόγο, Νίκο Ράϊκο έχει επιστρέψει εδώ και ημέρες τα αποτελέσματα του ποσοτικού ελέγχου της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού στον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιανη ο οποίος καλείται να προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση και να παραδώσει πλέον την έκθεση του, με σαφή αιτία θανάτου, στο Ανθρωποκτονιών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού η ουσία-αίνιγμα (αναισθητικη-κατασταλτική εδώ) η οποία έχει ανευρεθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα με αποτέλεσμα να ζητηθεί ο επανέλεγχος από το εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, είναι φαρμακευτική και δεν μπορεί κάποιος να την προμηθευτεί εύκολα από φαρμακείο αλλά από άλλα εξειδικευμένα καταστήματα.

Δεν έχει καμία σχέση με το σχήμα το οποίο χορηγούνταν στο πλαίσιο της φαρμακευτικής αγωγής που λάμβανε η Τζωρτζίνα εξαιτίας της τετραπληγίας την οποία αντιμετώπιζε εξαιτίας της πρώτης ανακοπής που υπέστη αιφνιδίως στις 11 Απριλίου 2021 και οφείλεται -όπως όλα δείχνουν- σε ασφυξία.

Οι ερευνητές της υπόθεσης πλέον καλούνται να βρουν ποιος και γιατί προμηθεύτηκε τη συγκεκριμένη ουσία, εάν χορηγήθηκε από γιατρό η νοσηλευτικό προσωπικό η κάποιον τρίτο. Την ίδια στιγμή ο ιατροδικαστής, κ. Σωτήρης Μπουζιάνης καλείται πλέον να εξηγήσει εάν η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας ακόμη και σε υπέρμετρη δόση μπορεί να επιφέρει θάνατο ή επέδρασε μαζί με το φαρμακευτικό σχήμα που λάμβανε η Τζωρτζίνα και προκάλεσε το δυστυχές συμβάν στα τέλη Ιανουαρίου 2022.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ