Διαβάζουμε ότι μπήκαν κυρώσεις (και) στις ρωσικές γάτες

Αποκλείονται από διεθνείς διαγωνισμούς λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Article featured image
Article featured image


Στο στόχαστρο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία μπήκαν και… οι γάτες. Συγκεκριμένα, η Διεθνής Ομοσπονδία Γάτας ανακοίνωσε ότι απαγόρευσε τις ρωσικές γάτες από τους διεθνείς διαγωνισμούς της. Αναφέρεται σε γάτες που έχουν γεννηθεί στη Ρωσία ή ανήκουν σε Ρώσους, στις οποίες απαγορεύεται πλέον να παίρνουν μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Ο Διεθνής Οργανισμός FIFe (από το γαλλικό της όνομα, Fédération Internationale Féline) δήλωσε σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και τόνισε ότι, «ένιωθαν ότι δεν μπορούν απλώς να παρακολουθήσουν αυτές τις ωμότητες και να μην κάνουν τίποτα». Η απαγόρευση θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος Μαΐου, οπότε και θα επανεξεταστεί η απαγόρευση.

«Καμία γάτα που ανήκει σε εκθέτες που ζουν στη Ρωσία δεν μπορεί να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε έκθεση της FIFe εκτός Ρωσίας, ανεξάρτητα από την οργάνωση στην οποία οι εκθέτες αυτοί είναι μέλη», ανέφερε η οργάνωση, η οποία καλύπτει σχεδόν 40 χώρες σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και την Ασία.

Την ίδια στιγμή εκφράζει τη στήριξή της στις ουκρανικές γάτες: «Το διοικητικό συμβούλιο του FIFe αποφάσισε επίσης ότι θα αφιερώσει ένα μέρος του προϋπολογισμού του για να στηρίξει τους εκτροφείς γατών και τους θαυμαστές στην Ουκρανία που υποφέρουν λόγω της τρέχουσας κατάστασης. Θα συμβουλευτούμε το ουκρανικό μέλος της FIFE, την ‘Ukrainian Felinology Union (UFU), καθώς και τα μέλη μας σε χώρες γειτονικές της Ουκρανίας, για το πώς μπορεί αυτό να γίνει καλύτερα».

Στιγμιότυπο 2022-03-04, 11.25.26 πμ.png



Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έγινε αφορμή να ανακοινωθούν κυρώσεις από τις χώρες, στην αρχή οικονομικού χαρακτήρα και στην πορεία ακόμη και από αθλητικές ομοσπονδίες και πρωταθλήματα, θέτοντας τους Ρώσους αθλητές εκτός διοργανώσεων. Τη σκυτάλη πήραν οι κυρώσεις στον πολιτισμό, θέτοντας κυρώσεις σε διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως ο Κουστουρίτσα.


Με πληροφορίες από avgi.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ