Ο (εκκεντρικός) Έλον Μασκ θέλει να κάνει το Twitter αγνώριστο

Μεταξύ άλλων, θέλει να φύγει το «w» από το «Twitter».

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από POOL/AFP

Την περασμένη Δευτέρα έγινε γνωστό ότι ο Μασκ αγόρασε το 9,2% της Twitter Inc. και έγινε έτσι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας, ενώ μια μέρα αργότερα ανακοινώθηκε ότι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Twitter.



Στη συνέχεια, ο μεγιστάνας της Tesla και της SpaceX ανέβασε μια παλαιότερη φωτογραφία του στην οποία καπνίζει κάνναβη για να δείξει πώς θα λειτουργεί στο εξής το Twitter, του οποίου είναι πλέον ο μεγαλύτερος μέτοχος.

«Η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ θα είναι αναμμένη» έγραψε κάτω από την φωτογραφία, η οποία τραβήχτηκε στη διάρκεια συνέντευξής του στο δημοφιλές ραδιοφωνικό σόου του Τζο Ρόγκαν.



Τα Tweets του ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί, αφού συνέχισε με μια σειρά αναρτήσεων τα οποία αφορούσαν διαχρονικά προβλήματα του Twitter, όπως το πολυσυζητημένο «edit button». Aκολούθησε η αναφορά του στο γεγονός πως οι μεγαλύτεροι λογαριασμοί δεν αναρτούν σχεδόν ποτέ περιεχόμενο και συνεχίζει με ερωτήσεις όπως αν τα γραφεία του Twitter στο San Francisco πρέπει να γίνουν καταφύγιο για άστεγους «αφού κανείς δεν εμφανίζεται» και αν πρέπει να διαγραφεί το «w» από το «Twitter».



Έχοντας 81.1 εκατομμύρια ακολούθους στην πλατφόρμα και όντας ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρίας, ο Μασκ ξέρει πως μπορεί να την ωθήσει σε αλλαγές και αυτό που οραματίζεται είναι μία πραγματικά ανεξάρτητη πλατφόρμα με απόλυτη ελευθερία λόγου. Πιστεύει λοιπόν πως για επιτευχθεί αυτή η ανεξαρτησία, το Twitter δεν πρέπει να βασίζεται σε διαφημίσεις αλλά σε συνδρομές χρηστών.

Προτείνει λοιπόν, όλοι όσοι πληρώσουν τα $3 ανά μήνα για την «Twitter Blue» συνδρομή, να λαμβάνουν αυτόματα το περίφημο μπλε τικ, το οποίο όμως θα είναι διαφορετικό από τους λογαριασμούς των «Δημοσίων Προσώπων» και των «Επίσημων Λογαριασμών».



Σημειώνει μάλιστα πως η «Blue» συνδρομή διαθέτει ήδη ένα περιθώριο 20 δευτερολέπτων για να διορθώσει κάποιος το Tweet του. Το σημαντικότερο για αυτόν όμως, είναι πως δεν έχει διαφημίσεις και τονίζει πως η δύναμη των εταιριών να ορίζουν την πολιτική τους ενισχύεται πολύ αν το Twitter βασίζεται στις διαφημίσεις για να επιβιώσει.



Το «Twitter Blue» ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021 και είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία του Twitter που προσφέρει «αποκλειστική πρόσβαση σε premium χαρακτηριστικά». Είναι διαθέσιμο σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Το Twitter δεν σχολίασε τις προτάσεις του Μασκ.


Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ