4η Εθνική Σύνοδος Νέων: Οι νέοι διαμορφώνουν ένα καλύτερο αύριο για όλους

Η Σύνοδος είχε ως στόχο να θέσει τους νέους στο επίκεντρο και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Article featured image
Article featured image


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, οι εργασίες της 4ης Εθνικής Συνόδου Νέων, την οποία διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου. Η Σύνοδος με τίτλο «Διαμορφώνουμε μαζί σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, πρόσβαση, ενσυναίσθηση», είχε ως στόχο να θέσει τους νέους στο επίκεντρο και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για όλα τα θέματα που τους αφορούν.

Στη Σύνοδο, η οποία ήταν υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κυρίας Αννίτας Δημητρίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, κρατικοί αξιωματούχοι, μαθητές, φοιτητές και εκπρόσωποι οργανωμένων συνόλων νεολαίας. Στην ομιλία της η κα Δημητρίου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «τέτοιες πρωτοβουλίες έρχονται να ενισχύσουν και το βασικότερο ρόλο της Βουλής, την ενίσχυση της δημοκρατίας». Υπογράμμισε ακόμα ότι «η στήριξη της ενεργού πολιτότητας που διεξάγεται τόσο σε επίπεδο οργανώσεων νεολαίας, όσο και σε επίπεδο του Οργανισμού Νεολαίας, καταφέρνει να ενισχύσει αυτό που επιδιώκουμε όλοι στην πολιτεία, τη συμμετοχική δημοκρατία».

4i-ethiniki-sinodos-neon-kentriki_city.jpg



Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΝΕΚ, Κλεάνθης Κουτσόφτας, σημείωσε πως «ξεκινώντας σήμερα από τις εργασίες της Συνόδου και μέσα από μια ενεργή συζήτηση, διαβούλευση και ανοικτό διάλογο της νεολαίας μας με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, να καταλήξουμε σε χρήσιμα συμπεράσματα που θα αποτελέσουν τη βάση για την επόμενη Εθνική Στρατηγική για τη Νεολαία, η οποία θα ξεκινήσει εντός του 2023».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, συμμετείχαν 350 μαθητές όπου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τρόπους για βελτίωση καίριων θεμάτων, μέσα από μία σειρά θεματικών εργαστηρίων. Παράλληλα, αποτέλεσε ευκαιρία για τη συνδιαμόρφωση και οικοδόμηση ενός καλύτερου αύριο για όλους.

Οι εργασίες της Συνόδου ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση των τελικών πορισμάτων των εργαστηρίων και την αναφορά στα επόμενα βήματα, ειδικότερα όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας Στρατηγικής για τη Νεολαία 2023-2030.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ