Τύπος έσπασε ρεκόρ Γκίνες βλέποντας την ίδια ταινία στο σινεμά σχεδόν 300 φορές

Για τρεις μήνες βρισκόταν μέσα σε μια κινηματογραφική αίθουσα για πάνω από 720 ώρες.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Guinness World Records

Ένας άνδρας από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έσπασε το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες φορές που έχει δει κάποιος την ίδια ταινία σε κινηματογραφική αίθουσα, αφού από τις 16 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι τις 15 Μαρτίου 2022, παρακολούθησε το «Spider-Man: No Way Home», 292 φορές.

Συνολικά ο Ramiro Alanis βρισκόταν στην αίθουσα για να δει την τελευταία ταινία του ανθρώπου-αράχνη για πάνω από 720 ώρες ή περίπου 30 μέρες, μέσα σε διάστημα 3 μηνών.

Για να το καταφέρει αυτό, παρακολουθούσε διαδοχικές προβολές της ταινίας μέχρι που σταμάτησαν να την προβάλλουν οι κινηματογράφοι. Μάλιστα, τις πρώτες εβδομάδες παρακολουθούσε πέντε προβολές κάθε μέρα, δηλαδή βρισκόταν μέσα στην αίθουσα για περίπου 12 ώρες και 20 λεπτά καθημερινώς.



Για να μπορέσει να υπολογιστεί επιτυχώς το ρεκόρ, ο Ramiro έπρεπε να παρακολουθεί την ταινία χωρίς να κάνει καμία άλλη δραστηριότητα. Δεν μπορούσε να κοιτάξει το τηλέφωνό του, να αποκοιμηθεί ή να πάει τουαλέτα.

Σημειώνεται επίσης, πως έπρεπε να παρακολουθεί ολόκληρη την ταινία με τους τίτλους τέλος κάθε φορά.

Εκτός από το απόκομμα του κάθε εισιτηρίου που έπρεπε να υποβληθεί ως αποδεικτικό στοιχείο, κάθε φορά ο Ramiro έπρεπε να λαμβάνει και μια δήλωση από έναν υπάλληλο του κινηματογράφου που να επιβεβαιώνει ότι παρακολουθούσε την ταινία καθ' όλη της τη διάρκεια.

Η ανταμοιβή του Personal Trainer πέραν από το ρεκόρ ήταν και μια φωτογραφία με τον Tom Holland.

epsase-rekor-guinness-vlepontas-spider-man_city.jpg



Για την ιστορία, ο Αμερικανός είχε αποκτήσει αρχικά το παγκόσμιο ρεκόρ το 2019, όταν παρακολούθησε το «Avengers: Endgame» στον κινηματογράφο 191 φορές. Ωστόσο, το 2021 ο Arnaud Klein έσπασε το ρεκόρ του, παρακολουθώντας 204 φορές το «Kaamelott: First Instalment».

rekor-guinness-2019-ramires_City.png
Ο Ramiro κατείχε το ρεκόρ μέχρι το 2019, όταν είδε το «Avengers: Endgame» 191 φορές. Φωτογραφία: Twitter / @agalanis17



Τώρα ο πήχης ανέβηκε ξανά, με τον Ramiro να αφιερώνει το ρεκόρ στη γιαγιά του, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2019, πριν προλάβει να δει τον εγγονό της να μπαίνει στο Βιβλίο Γκίνες. Μάλιστα, φάνηκε αρκετά αποφασισμένος να μη χάσει ξανά στο μέλλον, δηλώνοντας: «Αν κάποιος προσπαθήσει να σπάσει ξανά το ρεκόρ μου, θέλω να το σκεφτεί καλά πριν το επιχειρήσει».



Με πληροφορίες από unboxholics

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ