Ο 29χρονος Φίλιππος μάς χρειάζεται, ψάχνει συμβατό δότη μυελού των οστών

«Δεν είναι ο μόνος», λέει η μητέρα του.

Article featured image
Article featured image


Στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» μίλησε η Μαρίνα Αθηνοδώρου, η μητέρα του Φίλιππου Αθηνοδώρου, που τις τελευταίες εβδομάδες ψάχνει συμβατό δότη μυελού των οστών και η κατάστασή του κρίνεται ως σοβαρή από τους γιατρούς.

Κληθείσα να αναφέρει τι πρέπει να κάνει ο κόσμος για να βοηθήσει, η κα. Αθηνοδώρου ανέφερε πως η αγάπη του κόσμου είναι αυτή που τους δίνει δύναμη και αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι να αφιερώσουμε πέντε λεπτά από τον χρόνο μας για να περάσουμε σε ένα από τα πάρα πολλά σημεία που γίνονται δειγματοληψίες, να δώσουμε λίγο σάλιο έτσι ώστε να γίνει μία εγγραφή στο Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για την ταυτοποίηση του Φίλιππου αλλά και πολλών άλλων που περιμένουν εκεί έξω.

«Είναι και πάρα πολλοί άλλοι που περιμένουν ένα μόσχευμα ζωής και η διαδικασία για να πάρουν το μόσχευμα είναι πάρα πολύ ανώδυνη πια και απλή. Μια διαδικασία που μοιάζει με μία αιμοδοσία, απλά γίνεται σε μια μηχανή, με αίμα, για 4-5 ώρες», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι, επειδή κάποιοι φοβούνται τα χειρουργεία και τις αναισθησίες, πλέον δεν γίνεται έτσι η συλλογή μοσχεύματος, είναι πολύ πιο απλό άρα να μην φοβηθούν να πάνε να δώσουν λίγο σάλιο. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να ταυτοποιηθεί με κάποιο ασθενή.

«Ο Φίλιππος περιμένει εδώ και δύο βδομάδες, την τελική ανακοίνωση θα την έχουμε σε 3 βδομάδες, άρα σε αυτή την χρονική διαδρομή πρέπει να ψάξουμε πολύ», ανέφερε η μητέρα.

Όσον αφορά την κατάσταση υγείας του Φίλιππου, είπε ότι κρίνεται ως σοβαρή από τους γιατρούς και είναι αρκετά επιβαρυμένος από τις χημειοθεραπείες που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και δύο βδομάδες. Είναι η φυσιολογική διαδρομή για να τον ετοιμάσουν για την μεταμόσχευση μυελού.

Κλείνοντας η κα. Αθηνοδώρου ανέφερε ότι ο Φίλιππος έχει περάσει και στο παρελθόν έναν αιματολογικό καρκίνο, στα 21 του χρόνια αλλά τον είχε ξεπεράσει. Τώρα που έχει και ένα παιδάκι δύο χρονών, ήρθε και πάλι.



Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) θα διενεργήσει δειγματοληψία εθελοντών δοτών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο «Ύστερα ήρθε η άνοιξη» και το Καραϊσκάκιο Ίδρυμα, σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου μεταξύ 10:00 – 13:00, στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεθσε» του Ολυμπιακού Μεγάρου.

Εθελοντές δότες μυελού των οστών μπορούν να γίνουν άτομα ηλικίας 18 – 45 ετών.

Για λεπτομέρειες της σημερινής δειγματοληψίας της ΚΟΕ: 22449880.


Δείτε τα υπόλοιπα σημεία που μπορεί να γίνει η δειγματοληψία:

filippos-mielos-ton-oston-city.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ