Πόσα στοιχίζουν 2 κοκτέιλ, 1 μερίδα καβουροπόδαρα και 2 ξαπλώστρες σε ελληνικό νησί;

Μια γυναίκα που έκανε διακοπές στη Μύκονο, κλήθηκε να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό, με το οποίο -μάλλον- μπορούσε να αγοράσει τις ξαπλώστρες και μια φουκού για να ψήσει.

Article featured image
Article featured image


Μια γυναίκα που έκανε διακοπές με την κόρη της στη Μύκονο, κλήθηκε να πληρώσει σχεδόν 600 ευρώ (£510) σε ένα εστιατόριο. Οι δύο γυναίκες είχαν παραγγείλει μόνο δύο κοκτέιλ και μια μερίδα με καβουροπόδαρα, ενώ χρησιμοποίησαν και δύο ξαπλώστρες για μερικές ώρες.


Καβουροπόδαρα από «χρυσάφι»

Η Αμερικανίδα τουρίστρια, όπως μεταδίδει το protothema.gr, είχε στείλει στην τουριστική της πράκτορα το πιάτο με τα καβουροπόδαρα που της σέρβιραν σε εστιατόριο στον Πλατύ Γυαλό, συνοδεύοντας τη φωτογραφία με καυστικό σχόλιο κατά των υπευθύνων της επιχείρησης

«Πιστεύω ότι αποφασίζουν πόσα χρήματα θα σε χρεώσουν όταν σε στέλνουν μέσα αφού έχεις ολοκληρώσει το γεύμα σου», ανέφερε η Αμερικανίδα τουρίστρια στο μήνυμά της προς την τουριστική πράκτορα. Και συνέχισε: «Παρεμπιπτόντως αυτό είναι που μας σέρβιραν. Μαζί με δυο ποτά, τα οποία ήταν σε ποτήρι μεγάλου μεγέθους, αλλά ήταν γεμάτα πάγο, χυμό και λίγο αλκοόλ».


Τα καβουροπόδαρα που σέρβιραν στις δύο γυναίκες:

Στιγμιότυπο 2022-05-14, 2.05.39 μμ.png
Φωτογραφία: Πρώτο Θέμα


Σύμφωνα με την ίδια, ο σερβιτόρος που τους εξυπηρέτησε, ανέφερε ότι τα κόκτειλ κόστιζαν 25 ευρώ το ένα, ωστόσο δεν έφερε ποτέ τον αναλυτικό λογαριασμό για να διαπιστώσουν τι ακριβώς τους είχαν χρεώσει. Η Αμερικανίδα τουρίστρια ισχυρίζεται ότι οι υπεύθυνοι του εστιατορίου τής χρέωσαν και φιλοδώρημα 78 ευρώ, χωρίς την έγκρισή της.

«Μου είπαν ότι οφείλω 600 ευρώ για δύο κοκτέιλ και μια μερίδα καβουροποδαρα και μετά είδα στην απόδειξη ότι είχαν χρεώσει 520 ευρώ και τα υπόλοιπα τα χρέωσαν ως φιλοδώρημα, χωρίς να μου το πουν», ανέφερε στην τουριστική πράκτορα που είχε κανονίσει το ταξίδι και τη διαμονή της στη Μύκονο.

«Μάλιστα μου είπε ότι χθες μετά το περιστατικό, κατά τη διάρκεια ξενάγησης στα αξιοθέατα του νησιού, έπεσε πάνω σε συμπατριώτη της, τον οποίο είχαν χρεώσει 1.000 ευρώ στο ίδιο εστιατόριο και ήταν έξαλλος», ανέφερε στο protothema.gr η τουριστική πράκτορας.


Πώς ξεκίνησε η ιστορία

«Περάσαμε μια όμορφη μέρα στην παραλία αλλά σε παρακαλώ, προειδοποίησε μελλοντικούς σου πελάτες ότι το εστιατόριο-μπαρ που επισκεφτήκαμε, μάς χρέωσε 600 ευρώ για δυο κόκτειλ και μια μερίδα καβουροπόδαρα», ανέφερε - σύμφωνα με το protothema.gr - στο μήνυμά της προς την τουριστική πράκτορα Αμερικανίδα που βρίσκεται στη Μύκονο με τη 19χρονη κόρη της.

«Ενώ ξέραμε ότι ο λογαριασμός δεν θα υπερέβαινε τα 200 ευρώ, ξαφνικά μάς ζητάνε να πληρώσουμε 600 ευρώ! Μάλιστα έβαλαν τρεις άντρες μπροστά μας όταν αρνήθηκα να πληρώσω γιατί αυτά που μας ζητούσαν ήταν εξωφρενικά. Το μοναδικό επιπλέον έξοδο ήταν ότι είχαμε καθίσει τρεις ώρες σε δυο ξαπλώστρες του καταστήματος. Φεύγοντας οι ντόπιοι μού είπαν ότι πελάτες ειδοποιούν συνεχώς την αστυνομία για παρόμοια περιστατικά που αφορούν το συγκεκριμένο μαγαζί, όμως ποτέ δεν γίνεται τίποτα», συνέχισε η Αμερικανίδα μιλώντας στην τουριστική πράκτορα.


Έκανε καταγγελία στην Αστυνομία

Η Αμερικανίδα, όπως μεταδίδει το protothema.gr, επισκέφτηκε σήμερα την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου και κατήγγειλε ότι άνθρωποι του μαγαζιού τής έκαναν «μπούλινγκ» και μάλιστα την απείλησαν όταν εκείνη αρνήθηκε να πληρώσει 600 ευρώ για ένα πιάτο καβουροπόδαρα και δυο κοκτέιλ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους αστυνομικούς, άνθρωποι του καταστήματος, συγκεκριμένα τρεις άνδρες, πλησίασαν απειλητικά εκείνη και τη 19χρονη κόρη της διότι αρνούνταν να πληρώσουν το υπέρογκο ποσό.

«Πλήρωσε διότι διαφορετικά ειδοποιούμε την αστυνομία και ξέρουμε πού μένεις» τής είπαν, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς της.

«Οι υπεύθυνοι του καταστήματος άφησαν να εννοηθεί ότι ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού έχει ‘άκρες’ στο αστυνομικό τμήμα του νησιού και γι’ αυτό δεν τον έχουν πειράξει μέχρι σήμερα, παρά τις δεκάδες καταγγελίες που έχει δεχθεί η επιχείρησή του στην πλατφόρμα TripAdvisor», λέει η Αμερικανίδα τουρίστρια. «Ήμουν η πρώτη που πήγα στο τμήμα και έκανα καταγγελία και ελπίζω ότι οι Έλληνες αστυνομικοί θα κάνουν την έρευνά τους για να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι» προσθέτει.


Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ