Αυτό το κριάρι από το Σουδάν καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών

Συνελήφθη για τη δολοφονία μια 45χρονης.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από Twitter

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η αστυνομία του Νότιου Σουδάν συνέλαβε ένα κριάρι επειδή επιτέθηκε στη 45χρονη Adhieu Chaping, η οποία πέθανε από τα τραύματα που προκλήθηκαν από το ζώο.

«Το κριάρι επιτέθηκε χτυπώντας τα πλευρά της και η γυναίκα πέθανε ακαριαία. Το περιστατικό συνέβη στο Rumbek East, σε ένα μέρος που ονομάζεται Akuel Yol», είπε ο ταγματάρχης Elijah Mabor στο Eye Radio του Σουδάν.

«Ο ρόλος μας ως αστυνομία είναι να παρέχουμε ασφάλεια και να διαχωρίζουμε καβγάδες. Ο κριός συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Maleng Agok Payam», προσθέτει ο ίδιος.

Ο Ταγματάρχης Mabor εξήγησε τον λόγο που το κριάρι συνελήφθη για τις πράξεις του και όχι ο ιδιοκτήτης του: «Ο ιδιοκτήτης είναι αθώος και ο κριός είναι αυτός που διέπραξε το έγκλημα. Επομένως του άξιζε να συλληφθεί και αργότερα η υπόθεση θα προωθηθεί στο εθιμικό δικαστήριο όπου μπορεί να παραδοθεί η υπόθεση ειρηνικά».

Το κριάρι θα περάσει τα επόμενα τρία χρόνια σε ένα στρατόπεδο στην έδρα της κομητείας Aduel στο Lakes State του Σουδάν.



Τοπικό δικαστήριο αποφάσισε επίσης ότι ο ιδιοκτήτης του κριαριού, ο Duony Manyang Dhal, θα πρέπει να παραδώσει πέντε αγελάδες στην οικογένεια του θύματος ως αποζημίωση. Όταν το κριάρι απελευθερωθεί από τη φυλακή θα χαριστεί επίσης στην οικογένεια σύμφωνα με την τοπική νομοθεσία.

Και οι δύο οικογένειες υπέγραψαν συμβόλαιο για την επισημοποίηση της συμφωνίας με την αστυνομία και τους ηγέτες της κοινότητας να ενήργησαν ως μάρτυρες.



Αν και μπορεί να είναι μια περίεργη αιτία θανάτου, η Adhieu Chaping δεν είναι το πρώτο άτομο που έπεσε θύμα κακόβουλου προβάτου. Πέρυσι, μια γυναίκα στις ΗΠΑ πέθανε μετά από επίθεση από ένα πρόβατο σε μια φάρμα.

Η Kim Taylor εργαζόταν ως εθελόντρια στο «Cultivate Care Farms» στο Μπόλτον της Μασαχουσέτης, όταν τραυματίστηκε σοβαρά από το ζώο. Η αστυνομία της Βοστώνης και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, αλλά η υγεία της Τέιλορ χειροτέρεψε πολύ γρήγορα.

«Οι αρχές ενημερώθηκαν ότι η γυναίκα, η Kim Taylor, 73 ετών, από το Wellesley, φρόντιζε μόνη της τα ζώα σε ένα μαντρί όταν ένα πρόβατο της επιτέθηκε και άρχισε να τη χτυπά επανειλημμένα», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση, όπως αναφέρουν οι New York Times.

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τέιλορ να έχει εκτεταμένους, σοβαρούς τραυματισμούς προτού υποστεί καρδιακή ανακοπή λίγο μετά την άφιξη των αστυνομικών του Μπόλτον και των ειδικών υγείας. Η Τέιλορ στάλθηκε στο νοσοκομείο Marlborough, όπου αργότερα πέθανε από τα τραύματά της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ