Έγκυος γέννησε σε τουαλέτα αεροπλάνου με τη βοήθεια αεροσυνοδού

Το όνομα που έδωσε στο μωρό της είναι εμπνευσμένο από τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γεννήθηκε.

Article featured image
Article featured image



Μια αεροσυνοδός της «Frontier Airlines» βοήθησε μια επιβάτη να γεννήσει κατά τη διάρκεια μιας πτήσης από το Ντένβερ στο Ορλάντο των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης στις 16 Ιανουαρίου, η αεροσυνοδός Νταϊάνα Τζιράλντο συνόδευσε τη μητέρα στην πίσω τουαλέτα του αεροπλάνου και τη βοήθησε να γεννήσει, είπε η «Frontier Airlines».

«Το μωρό δεν μπορούσε να περιμένει, έτσι έγινε ο πρόωρος και απροσδόκητος τοκετός» κατά τη διάρκεια της πτήσης, είπε ο κυβερνήτης του αεροσκάφους, Κρις Νάι, σε μια ανάρτηση στη σελίδα της «Frontier Airlines» στο Facebook.



Ο κυβερνήτης σημείωσε επίσης πως το αεροσκάφος εξετράπη της πορειας του και προσγειώθηκε στη Φλόριντα. Μετά την αποβίβαση της μητέρας και του μωρού συνεχίστηκε το ταξίδι για το Ορλάντο.

«Όλο το πλήρωμα έκανε εκπληκτική δουλειά» σημείωσε ο Νάι.

Το γένος του παιδιού δεν έχει γίνει γνωστό, αλλά ο πιλότος ενημέρωσε πως ονομάστηκε Sky (ουρανός) λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών κάτω από τις οποίες ήρθε στον κόσμο.



Αυτή δεν ήταν η πρώτη γέννα εν πτήση που έχει καταγράφει προσφάτως. Το 2021 γέννησε σε αεροσκάφος εγκυμονούσα που πετούσε από το Σολτ Λέικ Σίτι στη Χονολουλού. Σε εκείνη την περίπτωση δεν χρειάστηκε η βοήθεια του πληρώματος καθώς, κατά σύμπτωση, ήταν στο αεροπλάνο ένας γιατρός και νοσοκόμες.

Η γέννηση εν μέσω πτήσης έχει και τα θετικά της. Κοριτσάκι που γεννήθηκε σε πτήση της Cebu Pacific κέρδισε ένα εκατομμύριο δωρεάν μίλια. Και επειδή θα περνούσε πολύς καιρός μέχρι να μπορέσει να τα χρησιμοποιήσει, η αεροπορική έδωσε τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιήσουν και συγγενικά πρόσωπα.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ