Εταιρία εκτόξευσε στο διάστημα τα λείψανα 47 αποτεφρωμένων ατόμων

Το «διαστημικό γραφείο τελετών» προσφέρει τέσσερις επιλογές διαστημικής ταφής.

Article featured image
Article featured image


Μια εταιρία εκτόξευσε σήμερα στο διάστημα τα λείψανα 47 αποτεφρωμένων ατόμων από πέντε διαφορετικές χώρες.

Η εταιρία «Celestis» πραγματοποίησε την εκτόξευση από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα και τα υπολείμματα βρίσκονται μέσα σε έναν δορυφόρο, ο οποίος θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη για περίπου μια δεκαετία. Όταν περάσει αυτός ο χρόνος, ο δορυφόρος θα αποσυνδεθεί και θα καεί κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.

Η «Celestis» ιδρύθηκε το 1994 και η συχνότητα των εκτοξεύσεών της ήταν περίπου μία ανά επταετία. Η ανάπτυξη και οι καινοτομίες της διαστημικής βιομηχανίας όμως, επέτρεψαν στην εταιρία να προγραμματίσει πέντε εκτοξεύσεις μέσα στους επόμενους 14 μήνες.

Τα πακέτα που προσφέρει η εταιρεία ξεκινούν από 5 χιλ. δολάρια και πέραν της εκτόξευσης στην τροχιά της Γης, υπάρχουν και οι επιλογές της εκτόξευσης στην τροχιά ή την επιφάνεια της Σελήνης, ή ακόμα και στο βαθύ διάστημα.

Μεταξύ των 47 ατόμων που τα λείψανά τους εκτοξεύτηκαν στο διάστημα βρίσκονται και αυτά της Marjorie Dufton, η οποία είχε εκπαιδευτεί για να γίνει μέλος του πρώτου εξ ολοκλήρου γυναικείου πληρώματος της NASA στην αποστολή Mercury, η οποία δυστυχώς ακυρώθηκε.


Μιλώντας σχετικά, ο γιος της ανέφερε:

«Είχε λάβει πρόσκληση για να συμμετάσχει σε αυτό, και αυτό ήταν μια από τις μεγαλύτερες τύψεις της - που δεν κατάφερε ποτέ να πάει στο διάστημα. Μετά το πέρας των 10 ετών, θα επιστρέψει τελικά στην ατμόσφαιρα ως αστέρι που πέφτει μαζί με όλους τους άλλους επιβαίνοντες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ