Το «Stranger Things 4» έκανε πρεμιέρα και περιλαμβάνει μια σημαντική προειδοποίηση

Στον απόηχο του μακελειού που έλαβε χώρα σε σχολείο του Τέξας, προστέθηκε ένα μήνυμα προς τους τηλεθεατές των ΗΠΑ.

Article featured image
Article featured image


Σήμερα Παρασκευή, 27 Μαΐου, η καινούργια και πολυαναμενόμενη σεζόν του «Stranger Things» έκανε πρεμιέρα στο Netflix.

Στον απόηχο των πυροβολισμών που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Σχολείο Robb στο Uvalde του Τέξας, την περασμένη Τρίτη, όπου 19 παιδιά και 2 δάσκαλοι έχασαν τη ζωή τους, το Netflix αποφάσισε να εμφανίσει μια προειδοποιητική κάρτα στο πρώτο επεισόδιο για τους τηλεθεατές στις ΗΠΑ.



Η κάρτα γράφει: «Γυρίσαμε αυτήν τη σεζόν του “Stranger Things” πριν από ένα χρόνο. Όμως, δεδομένου του πρόσφατου τραγικού πυροβολισμού σε ένα σχολείο στο Τέξας, οι θεατές μπορεί να βρουν την αρχική σκηνή του πρώτου επεισοδίου ενοχλητική. Λυπούμαστε βαθιά για αυτήν την ανείπωτη βία και οι καρδιές μας πάνε σε κάθε οικογένεια που θρηνεί ένα αγαπημένο πρόσωπο».

Αυτή η προειδοποίηση θα εμφανιστεί μόνο για τους θεατές στις Η.Π.Α πριν από την ανακεφαλαίωση της προηγούμενης σεζόν που εμφανίζεται αυτόματα στην αρχή του επεισοδίου 1.

Επιπλέον, το Netflix επεξεργάστηκε την περιγραφή για την πρεμιέρα ώστε να συμπεριλάβει μια σημείωση. Η περιγραφή αρχικά έλεγε: «Προειδοποίηση: Περιέχει παραστατική βία που περιλαμβάνει παιδιά» και πρόσθεσε «ενοχλητικές εικόνες».

Η νέα σεζόν «ανοίγει» με μια σκηνή η οποία απεικονίζει μια σφαγή που δείχνει τα νεκρά σώματα πολλών παιδιών.



Αν και η σκηνή είχε ήδη αποκαλυφθεί δημόσια πριν από το περιστατικό των πυροβολισμών, το Netflix αποφάσισε να προσθέσει μια προειδοποιητική κάρτα στο επεισόδιο της πρεμιέρας, δεδομένης της χρονικής στιγμής της πρεμιέρας σε σχέση με την τραγωδία, και επειδή η συγκεκριμένη σκηνή είναι πολύ γραφική.

Το 2ο μέρος του «Stranger Things 4», που αποτελείται από τα επεισόδια 8 και 9, θα κάνει το ντεμπούτο του την 1η Ιουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ