Αυτό το καλοκαίρι ας τοποθετήσουμε μια μπανιέρα για πουλιά στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας

Μια απλή μπανιέρα θα βοηθήσει τα πουλιά να δροσιστούν, να ξεδιψάσουν και να κρατήσουν το φτέρωμά τους σε άριστη κατάσταση.

Article featured image
Article featured image


Το καλοκαίρι στην Κύπρο είναι πάντα πολύ θερμό με τον υδράργυρο να χτυπάει κόκκινο. Αυτές λοιπόν, τις ζεστές μέρες, εκτός από εμάς που αναζητούμε τρόπους να δροσιστούμε, είναι καλό να θυμόμαστε ότι και τα ζώα που βρίσκονται έξω έχουν την ίδια ανάγκη.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός για την προστασία της φύσης στην Κύπρο, «BirdLife Cyprus», μάς υπενθυμίζει μέσω μιας ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έναν πολύ απλό τρόπο, με τον οποίο μπορούμε να βοηθήσουμε τα πουλιά να δροσιστούν τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

GettyImages-1073757514.jpg



«Για τους φτερωτούς κάτοικους των πόλεων, η τοποθέτηση μιας μπανιέρας -μικρής ή μεγάλης- στον κήπο ή στο μπαλκόνι μας είναι μια ευγενική πράξη, ιδιαίτερα το καλοκαίρι που το νερό είναι ζωτικής σημασίας.

Μια απλή μπανιέρα θα βοηθήσει τα πουλιά να δροσιστούν, να ξεδιψάσουν και να κρατήσουν το φτέρωμά τους σε άριστη κατάσταση», αναφέρεται στην ανάρτηση.

bird-bath-demetris-karittevlis-1.jpg
Φωτογραφία: Δημήτρης Καρίττεβλης

what-makes-a-good-bird-bath.jpg



Πάντως, είναι εύκολο να φτιάξεις την μπανιέρα και δεν χρειάζεται να είσαι μάστορας στις κατασκευές. Μπορείς να βρεις οδηγίες κατασκευής σε αυτόν τον σύνδεσμο και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα πουλιά θα σε ευγνωμονούν, ανταποδίδοντας την ευγενική πράξη με την όμορφη παρουσία και το κελάηδημά τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ