Τυφλό κοριτσάκι ανάκτησε την όρασή της και εξέπληξε τους γιατρούς

Η μικρή Evie-Mae Geurts διαγνώστηκε με υδροκέφαλο όταν ήταν μόλις οκτώ μηνών.

Article featured image
Article featured image

Κεντρική φωτογραφία από SWNS

Ένα τυφλό κορίτσι έχει καταπλήξει τους γιατρούς αφού ανέκτησε την όρασή της και θεραπεύτηκε από μια χρόνια πάθηση του εγκεφάλου.

Η Evie-Mae Geurts καταγράφηκε ως τυφλή όταν ήταν μόλις λίγων μηνών και όταν το κεφάλι της άρχισε να πρήζεται λίγους μήνες αργότερα, η 28χρονη μαμά της άρχισε να αναζητά απαντήσεις.

Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι είχε υδροκέφαλο, τη συσσώρευση υγρού στις κοιλίες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, σε ηλικία μόλις οκτώ μηνών.

swns-girl-2_city.jpg
Φωτογραφία: SWNS



Η πίεση μέσα στο κεφάλι της ήταν 32 φορές μεγαλύτερη από το κανονικό επίπεδο και οι γιατροί προειδοποίησαν πως ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου και στη συσσώρευση, η βλάβη στον εγκέφαλό της είχε γίνει. Η συνεχιζόμενη πίεση σήμαινε ότι η όρασή της είχε εξαφανιστεί για πάντα και πιθανότατα δεν θα μάθαινε ποτέ να περπατάει και να μιλάει.

Κόντρα σε όλες τις πιθανότητες όμως, η μικρή όχι μόνο ανάκτησε την όρασή της όταν ήταν νήπιο, αλλά έμαθε επίσης να περπατάει και να μιλάει. Μάλιστα, ο υδροκέφαλός της εξαφανίστηκε πέρυσι.

Συνήθως ο υδροκέφαλος είναι μια πάθηση που δεν μπορεί να θεραπευτεί και απαιτεί για πάντα παροχετεύσεις - κοίλους σωλήνες που τοποθετούνται χειρουργικά στον εγκέφαλο για την αποστράγγιση του υγρού από την περιοχή.

koritsaki-katafere-na-dei-kai-na-milisei-2_city.png
Φωτογραφία: SWNS



Η Evie-Mae τώρα είναι 7 ετών, δεν έχει ανάγκη τις παροχετεύσεις, είναι η κορυφαία της τάξης της και μπορεί να βλέπει τέλεια χωρίς γυαλιά.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υποβάλλεται σε οφθαλμικές εξετάσεις κάθε έξι μήνες για να παρακολουθείται η πρόοδός της. Οι γιατροί έχουν μείνει έκπληκτοι από την πορεία της μικρής. «Δεν μπορούν να το πιστέψουν», είπε η περήφανη μητέρα της, Έιμι. «Η Evie είναι εκπληκτική. Είμαστε τόσο περήφανοι για αυτήν. Είναι ένα καταπληκτικό κοριτσάκι και τόσο γενναίο».

koritsaki-katafere-na-dei-kai-na-milisei_city.png
Φωτογραφία: SWNS



Όταν οι γιατροί αφαίρεσαν τις παροχετεύσεις από την μικρή Evie-Mae, έπρεπε να της ξυρίσουν το κεφάλι. Το κοριτσάκι όταν πήγε αργότερα στο κομμωτήριο και οι στυλίστες της έλεγαν πόσο γενναία είναι, αυτή τους απάντησε: «Όπως ο Γιουτζίν κόβει τα μαλλιά της Ραπουνζέλ για να τη σώσει στο “Μαλλιά Κουβάρια”, έτσι και οι γιατροί μού έκοψαν τα μαλλιά για να με σώσουν».



Με πληροφορίες από GoodNewsNetwork, DailyMail

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ