Τρεις προτάσεις για το καλοκαίρι από τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου

Το καλοκαίρι έφτασε! Η έλευσή του σηματοδοτεί την έναρξη της αγαπημένης εποχής των παιδιών, αλλά ίσως και της πιο δύσκολης για τους γονείς, οι οποίοι καλούνται να βρουν τρόπους να γεμίσουν τις ώρες των παιδιών τους.

Article featured image
Article featured image


Για τον λόγο αυτό, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργανώνει φέτος τρεις καλοκαιρινές δραστηριότητες, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να διευκολύνει όσο το δυνατό περισσότερο την καθημερινότητα των γονέων, αλλά και να κάνει ακόμη πιο ευχάριστες και δημιουργικές τις διακοπές των παιδιών.

Η Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Μαθητών, το SΤΕΑΜers Summer School και τα Young Makers Summer Workshops, προσφέρουν στα παιδιά ηλικίας 7-17 ετών την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να ανακαλύψουν κρυφά ταλέντα, να ασχοληθούν με την επιστήμη και την τέχνη, να μάθουν τα οφέλη της συνεργασίας και το κυριότερο... να κάνουν νέους φίλους. Όλα τα προγράμματα του ΟΝΕΚ εντάσσονται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022.


Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Μαθητών

Facebook post.png


Για 7η συνεχόμενη χρονιά, τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου διοργανώνουν την Καλοκαιρινή Σχολή Ενδυνάμωσης Μαθητών, για παιδιά ηλικίας 14-17 ετών. Η φετινή Σχολή, η οποία θα γίνει με φυσική παρουσία, θα πραγματοποιηθεί από τις 4 μέχρι τις 15 Ιουλίου, σε όλα τα Κέντρα Πληροφόρησης Νέων Παγκύπρια (Δευτέρα-Παρασκευή, από τις 09:00-13:30). Ανάμεσα στις δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί, είναι εργαστήρι φωτογραφίας, δημιουργία βίντεο από smartphone, μαγειρική – διατροφή, εργαστήρι για περιβαλλοντικά θέματα, εκπαιδευτικές εκδρομές και πολλά άλλα. Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτικών. Μέσα από τις δραστηριότητες αυτές, τα παιδιά θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες, χρήσιμες στην καθημερινότητά τους, ενώ θα γνωρίσουν και άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε καλώντας δωρεάν στον παγκύπριο τηλεφωνικό αριθμό 8000 2757.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ



2ο
SΤΕΑΜers Summer School 2022

ONEK_Summer School22.png


Το πιο δημιουργικό και διασκεδαστικό πρόγραμμα καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Οργανισμού Νεολαίας, είναι ιδανικό για παιδιά ηλικίας 10-12 ετών. Σχεδιασμένο στα πρότυπα του προγράμματος «The Steamers», προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαθεματικές δραστηριότητες STEM, να ψυχαγωγηθούν με άφθονο παιχνίδι και να γνωρίσουν διάφορα είδη τέχνης. Ανάμεσα στις δραστηριότητες τους προγράμματος, είναι η ρομποτική, οι γραφικές τέχνες, η φωτογραφία, η μουσική και τα επιτραπέζια παιχνίδια. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί σε τρία διαδοχικά δεκαπενθήμερα (20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου, 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου και 18 Ιουλίου – 29 Ιουλίου). Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 δεκαπενθήμερο. Έναρξη στις 8:00 μέχρι τις 13:00, με 2 ενδιάμεσα διαλείμματα.

Για δηλώσεις συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22877510 (15:00 – 20:00). Κόστος συμμετοχής €30 ευρώ για κάθε παιδί.



Young
Makers Summer Workshops

YOUNG MAKERS SUMMER WORKSHOPS Facebook Cover-01.jpg


H νέα καλοκαιρινή δράση του Youth Makerspace Larnaka του ONEK, για παιδιά από 7-17 ετών, έχει ως στόχο την εκμάθηση των απαραίτητων δεξιοτήτων του 21ου αιώνα. Όσα παιδιά λάβουν μέρος θα έχουν την ευκαιρία παρακολουθήσουν τεχνολογικά εργαστήρια και να απασχοληθούν με διάφορες δραστηριότητες οι οποίες συσχετίζονται με τον τομέα STEAM, όπως 3D printing, laser cutting, Virtual Reality, Arduinos, ρομποτική κ.ά. Τα Young Makers Summer Workshops χωρίζονται ηλικιακά ως εξής:

Παιδιά ηλικίας 7-9 ετών: 11 Ιουλίου 2022 – 15 Ιουλίου 2022 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8:30-13:30)

Παιδιά ηλικίας 10-12 ετών: 18 Ιουλίου 2022 – 22 Ιουλίου 2022 (Δευτέρα-Παρασκευή, 8:30-13:30)

Νέοι ηλικίας 13-17 ετών: 25 Ιουλίου 2022 – 05 Αυγούστου 2022 (Δευτέρα-Παρασκευή 8:30-13:30)

Όλα τα εργαστήρια θα διεξαχθούν στην ελληνική γλώσσα και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 24201777, στο makerspacelarnaka@onek.org.cy ή μέσω Facebook και Instagram.

Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να εγγραφείτε EΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ