Ο Έλον Μασκ σκέφτεται να επιβάλει χρέωση σε ορισμένους χρήστες του Twitter

Πόσες αλλαγές μπορεί να αντέξει αυτή η πλατφόρμα άραγε;

Article featured image
Article featured image


Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Έλον Μασκ, δήλωσε την Τρίτη ότι η πλατφόρμα ενδέχεται να επιβάλει μια «ελαφρά» χρέωση» στους εμπορικούς και κυβερνητικούς χρήστες της. Αυτό, όπως είπε, θα είναι μέρος της προσπάθειάς του να αυξήσει τα έσοδα του Twitter, που υπολείπεται των ανταγωνιστών του, όπως το Facebook της Meta Platforms Inc.



«Το Twitter θα είναι πάντα δωρεάν για τους απλούς χρήστες, αλλά ίσως να έχει ένα μικρό κόστος για τους εμπορικούς/κρατικούς χρήστες», είπε ο Μασκ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα. «Κάποια έσοδα είναι καλύτερα από κανένα!», πρόσθεσε σε άλλο tweet.



Η εταιρεία Twitter, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αρνήθηκε να σχολιάσει την ανάρτηση του Μασκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters την περασμένη εβδομάδα, ο Έλον Μασκ δήλωσε στις τράπεζες ότι θα αναπτύξει νέους τρόπους για τη δημιουργία εσόδων μέσω των tweets, θα κάνει περικοπές στις αμοιβές των στελεχών ώστε να μειώσει το κόστος στην εταιρεία. Επίσης, φέρεται να δήλωσε στις τράπεζες ότι προτίθεται να αναπτύξει τρόπους αύξησης των εσόδων του Twitter από τις αναρτήσεις που περιέχουν σημαντικές πληροφορίες ή γίνονται viral.

Ο Μασκ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, έχει προτείνει μια σειρά αλλαγών στο Twitter από τον περασμένο μήνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ