Η κα. Καντίντα από τη Βιτσέντζα είναι 100 χρονών και ανανέωσε την άδεια οδήγησής της

Αποτελεί έκπληξη και για την ίδια το γεγονός πως είναι τόσο υγιής.

Article featured image
Article featured image


Η Ιταλίδα Καντίντα Ουντέρτσο (Candida Uderzo) από τη Βιτσέντζα, ανανέωσε την άδεια οδήγησής της και έγινε η τρίτη αιωνόβια γυναίκα στη χώρα που κρίθηκε κατάλληλη να οδηγήσει.

«Αυτή η ανανέωση με κάνει ευτυχισμένη και πιο αυτόνομη», δήλωσε η εκατοντάχρονη στην Corriere della Sera, λέγοντας ότι τώρα δεν θα πιέζει το γιο της να τη μεταφέρει. «Είμαι τυχερή που έφτασα στα 100. Αποτελεί και για μένα έκπληξη που είμαι τόσο υγιής. Δεν παίρνω φάρμακα, μόνο ένα “περίεργο” υπνωτικό χάπι που και που».

Παραδέχθηκε ότι η όρασή της είναι τόσο καλή που μπορεί να διαβάζει την εφημερίδα χωρίς τη βοήθεια γυαλιών.



Σύμφωνα με τον Guardian, η Ιταλία έχει από τους υψηλότερους αιωνόβιους πληθυσμούς της Ευρώπης -με αυξητική τάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας τον Μάιο, ζούσαν 20.456 αιωνόβιοι, από 14.456 που ήταν το 2019. Οι άδειες οδήγησης για τους άνω των 80 ετών ανανεώνονται κάθε δύο χρόνια, ενώ οι οδηγοί πρέπει να προσκομίζουν ιατρικά πιστοποιητικά για να διασφαλίσουν ότι είναι σωματικά και πνευματικά υγιείς.

Η Ουντέρτσο δήλωσε ότι το μόνο που λυπάται στη ζωή της ήταν ότι έχασε τον σύζυγό της όσο ήταν ακόμα σχετικά νέα. «Αποφάσισα ότι το να μείνω ζωντανή σήμαινε πως θα ήταν χρήσιμο να απολαμβάνω τη ζωή όσο περισσότερο μπορώ. Άρχισα να περπατώ με φίλους και αυτό με βοήθησε να διαχειριστώ τη θλίψη μου. Αφού βγήκα στη σύνταξη, το έκανα πιο οργανωμένα και μπήκα σε μια ομάδα περπατήματος, έκτοτε δεν έχω χάσει ούτε μια εξόρμηση. Κάθε Κυριακή στις 6 το πρωί είμαι εκεί, έτοιμη».


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ