Τύπος στην Ιαπωνία έχασε στικάκι με τα προσωπικά δεδομένα μιας ολόκληρης πόλης

Ο τρόπος με τον οποίο απώλεσε το USB που περιείχε τα προσωπικά στοιχεία μισού εκατομμυρίου πολιτών, είναι (μάλλον) το πιο «αξιοσημείωτο» της υπόθεσης.

Article featured image
Article featured image


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Ιαπωνία, όταν ένας υπάλληλος που εργάζεται σε μεγάλη εταιρεία κοντά στην πόλη Οσάκα, βγήκε για ποτό μετά τη δουλειά, μέθυσε και έχασε ένα στικάκι που περιείχε τα προσωπικά δεδομένα μισού εκατομμυρίου πολιτών!

Συγκεκριμένα, ο εργαζόμενος, του οποίου το όνομα δεν έχει γίνει γνωστό, έχασε το στικάκι USB που περιείχε τα προσωπικά στοιχεία των κατοίκων της πόλης Αμαγκασάκι, βορειοδυτικά της Οσάκα, όταν αποφάσισε να βγει για ένα ποτό. Τελικά, το ποτό δεν ήταν ένα, αλλά αρκετά περισσότερα με αποτέλεσμα να μεθύσει.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ο εργαζόμενος, ένας άνδρας γύρω στα 40, αποκοιμήθηκε στον δρόμο μετά την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και όταν ξύπνησε, η τσάντα του που περιείχε το φλασάκι, είχε κάνει «φτερά». Αξιωματούχοι της πόλης της δυτικής Ιαπωνίας ανέφεραν ότι ο άνδρας είναι υπάλληλος εταιρείας, με την οποία συνεργάζεται ο δήμος για τις καταβολές των επιδομάτων που δίνονται στους πολίτες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το USB περιελάμβανε ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης όλων των κατοίκων του Αμαγκασάκι, λεπτομέρειες για την καταβολή φόρων και αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών εκείνων που λαμβάνουν άλλα επιδόματα. Ωστόσο, όλα τα στοιχεία είναι κρυπτογραφημένα και προστατευμένα από κωδικό και δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι διέρρευσαν, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες. Οι τοπικές Αρχές παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, με τον δήμαρχο και άλλους αξιωματούχους να απολογούνται στους κατοίκους, ενώ η υπόθεση βρίσκεται υπό αστυνομική έρευνα.


ΠΗΓΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ