Μια κυπριακή queer ομάδα διοργανώνει «το πρώτο διακοινοτικό Pride του νησιού»

Με σύνθημα «United by Pride», οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν μία παρέλαση «για την κοινότητα, από την κοινότητα».

Article featured image
Article featured image


Η ομάδα Queer Collective Cy σε συνεργασία με τις οργανώσεις Queer Cyprus, LGBT Africa, LGBT Pilipinas και τον Φοιτητικό Όμιλο ΛΟΑΤΚΙΑ+ & Φίλων Πανεπιστημίου Κύπρου, πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το πρώτο διακοινοτικό Pride του νησιού, στις 18 Ιουνίου.

Όπως αναφέρουν, είναι η πρώτη φορά που ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και από τις δύο κοινότητες του νησιού «ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία διακοινοτική, αυτοοργανωμένη, αυτοχρηματοδοτούμενη Πορεία Υπερηφάνειας».

Με σύνθημα «United by Pride», οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν μία παρέλαση «για την κοινότητα, από την κοινότητα». Στόχοι τους είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, κοινοτήτων και οργανώσεων της Κύπρου, προκειμένου να «αλληλοενισχύσουν» τις φωνές εντός της κοινότητας και να γιορτάσουν τη διαφορετικότητα.

Το «United by Pride» θα ξεκινήσει στις 18:00 με δύο ξεχωριστές πορείες στη Λευκωσία. Τα σημεία εκκίνησης είναι η Πλατεία Ελευθερίας και το Πάρκο Kuğulu. Οι δύο πορείες θα καταλήξουν στο «Σπίτι της Συνεργασίας» στη νεκρή ζώνη για ένα πάρτι που θα ολοκληρωθεί στις 23:00.



Ποιοι είναι οι διοργανωτές

Η Queer Collective Cy είναι μια λαϊκή ομάδα από ανθρώπους με διαφορετικό υπόβαθρο, που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια μεγαλύτερη Queer εικόνα για το τι κρύβει η κυπριακή πραγματικότητα.

«Επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε και να εκφράσουμε επιτέλους τη δική μας φωνή, μια φωνή που τόσο πολύ χρειαζόμαστε σε έναν διχασμένο κόσμο και χώρα. Φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για να βρεθούμε μαζί, να συζητήσουμε και να μοιραστούμε προοπτικές και ανησυχίες, ώστε η ατζέντα να καθορίζεται "από τα κάτω"».

Αυτό που επιδιώκουν είναι η κυπριακή queer εμπειρία να αφηγείται από τους queers και να επιστρέψει στη βασική της προϋπόθεση: την ίδια την κοινότητα.


Η οργάνωση κάνει επίσης έκκληση για εθελοντές:

«Χρειαζόμαστε την τεχνογνωσία σας, τη δημιουργικότητά σας και τη βοήθειά σας. Ζητάμε εθελοντές για να βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της Ημέρας Υπερηφάνειας, στις 18 Ιουνίου 2022».

Χρειάζονται βοήθεια με τη λήψη φωτογραφιών / βιντεογράφηση, το στήσιμο / διακόσμηση του Σπιτιού της Συνεργασίας και για την καθοδήγηση του πλήθους.

Αν θέλετε να βοηθήσετε σε ένα από τα παραπάνω ή να γίνετε εθελοντές για οτιδήποτε άλλο, μπορείτε να στείλετε μήνυμα στα social media του Queer Collective Cy ή στο μέιλ info@queercollective.cy.



Σημειώνεται επίσης πως η Πορεία Υπερηφάνειας που διοργανώνεται από την Accept Κύπρου επιστρέφει στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από 2 χρόνια απουσίας, για να γεμίσει -και αυτή- την πόλη της Λευκωσίας με πολύ χρώμα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ