Ελεύθερος υπό όρους ο 43χρονος που επιτέθηκε σε γυναίκα μετανάστρια στη Λάρνακα

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, γυναίκα από από το Κονγκό έγινε στόχος επίθεσης από Ελληνοκύπριο άνδρα με το σοκαριστικό βίντεο να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Article featured image
Article featured image


Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί ο 43χρονος δράστης της επίθεσης εναντίον 29χρονης γυναίκας από το Κονγκό, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Ιουλίου, στην περιοχή του λιμανιού της Λάρνακας. Ο δράστης που χτύπησε τη γυναίκα ενώ κρατούσε στην αγκαλιά το 11 μηνών βρέφος της, αφέθηκε, εν συνεχεία, ελεύθερος υπό όρους.

Στις 27 Ιουλίου αναμένεται να απαντήσει ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έληγε το διάταγμα τετραήμερης κράτησης του και οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας τον οδήγησαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου και καταχωρήθηκε η υπόθεση.

Το Δικαστήριο όρισε την Τετάρτη 27 Ιουλίου, ως ημερομηνία κατά την οποία ο ύποπτος θα απαντήσει στις δέκα κατηγορίες που αντιμετωπίζει, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Το Δικαστήριο διέταξε όπως ο 43χρονος αφεθεί ελεύθερος υπό περιοριστικούς όρους, δηλαδή το όνομα του τέθηκε στον κατάλογο των ατόμων των οποίων η αναχώρηση από την Κύπρο απαγορεύεται, υπέγραψε εγγύηση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ θα παρουσιάζεται μια φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό.

Σημειώνεται ότι η καταχώρηση της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου έγινε μετά από συγκατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, αφού πρώτα παρέλαβε τον φάκελο της υπόθεσης από τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας.


Το χρονικό της υπόθεσης

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έδειχνε τον άνδρα να χτυπά με απίστευτη οργή τη γυναίκα που ήταν πεσμένη στο έδαφος, έχοντας στην αγκαλιά της το 11μηνο βρέφος της.



Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η γυναίκα είχε αγοράσει το αυτοκίνητο του δράστη, το οποίο όμως στην πορεία παρουσίασε βλάβες, παρά τις αρχικές δηλώσεις του 43χρονου ότι ήταν σε καλή κατάσταση. Όταν η γυναίκα επισκέφθηκε μετά από μερικές μέρες τον άντρα, ζητώντας είτε να της επιστραφούν τα χρήματά της είτε να την βοηθήσει να το επιδιορθώσει, αυτός τής επιτέθηκε και την χτύπησε. Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 18.30 της Τετάρτης 13 Ιουλίου, ενώ στη δική του κατάθεση ο ύποπτος ανέφερε πως θα έδινε τα χρήματα στη γυναίκα, αφού πρώτα του επέστρεφε το αυτοκίνητο.

Ο εκπρόσωπο της ΜΚΟ, Generation for Change CY, Etinosa Erevbenagie-Johnbull, με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία η γυναίκα, ανέφερε ότι όταν το θύμα ζήτησε τα χρήματά του από τον 43χρονο άνδρα, αυτός τής αντέτεινε: «Δεν πρόκειται να σου δώσω χρήματα και κανείς δεν μπορεί να μου κάνει κάτι γιατί είμαι στη χώρα μου». Το λεκτικό αυτό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της ΜΚΟ, «δεικνύει και τα ρατσιστικά κίνητρα της επίθεσης, μεταξύ άλλων».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ