Μια Τουρκοκύπρια αντικατέστησε τη σημαία στον Πενταδάκτυλο με ένα δυνατό μήνυμα

Η viral παρέμβαση μιας Τουρκοκύπριας συμπατριώτισσάς μας.

Μια Τουρκοκύπρια αντικατέστησε τη σημαία στον Πενταδάκτυλο με ένα δυνατό μήνυμα

Η viral παρέμβαση μιας Τουρκοκύπριας συμπατριώτισσάς μας.

Article featured image
Article featured image


Viral έγινε τις τελευταίες ώρες μια ανάρτηση που έκανε μια Τουρκοκύπρια συμπατριώτισσά μας, η @nurtane, στην οποία δείχνει την όψη του Πενταδάκτυλου με μια διαφορετική προσέγγιση.

Η καλλιτέχνις επεξεργάστηκε μια φωτογραφία του Πενταδακτύλου, αφαιρώντας από αυτήν τη σημαία του ψευδοκράτους και τα λόγια του Ατατούρκ -«Τι ευτυχία να είμαι Τούρκος»- και βάζοντας στη θέση τους το μήνυμα «We all need therapy» (ελληνιστί, «Όλοι χρειαζόμαστε ψυχοθεραπεία»).



Η Nurtane θέλησε μάλλον, μέσω της παρέμβασής της, να τονίσει ότι, ασχέτως από την πλευρά του νησιού στην οποία ζούμε, η ψυχοθεραπεία και η επίλυση των όποιων (ψυχολογικών) προβλημάτων θα ήταν μια καλή αρχή προς επίτευξη ειρήνης στο νησί μας.


«Αγάπη»

Πριν από μερικά χρόνια, μια ομάδα στο facebook που ονομάζεται «Statue of Cyprus» απαίτησε να αντικατασταθεί η σημαία στην οροσειρά του Πενταδακτύλου με ένα αντίγραφο του γλυπτού «Αγάπη» του Alexander Milov.

Το γλυπτό του Ουκρανού καλλιτέχνη αφορά σε δυο παιδιά που προσπαθούν να προσεγγίσει το ένα το άλλο, αλλά δεν μπορούν καθώς είναι παγιδευμένα στα σώματα δύο ενηλίκων που είναι καθισμένοι πλάτη-πλάτη αλλά και σκυφτοί. Μάλιστα, το βράδυ τα παιδιά φωτίζονται.

«Όποια και αν είναι η λύση στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δείξουμε την θέληση των δύο κοινοτήτων να βρουν μια ειρηνική λύση και να συγκεντρωθούν περισσότερο σε αυτά που τους ενώνουν παρά σε αυτά που τους χωρίζουν», είχαν αναφέρει τότε οι δημιουργοί της εν λόγω κοινότητας.

burning-man-festival-adults-babies-love-aleksandr-milov-ukraine-3.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ