Λιγότερο από το 1% των χρηστών του Netflix έχει αξιοποιήσει αυτήν τη λειτουργία του

Ξεκίνησε να την προσφέρει τον περασμένο Νοέμβριο, αλλά φαίνεται πως δεν πήγε και τόσο καλά.

Article featured image
Article featured image


Τον περασμένο Νοέμβριο, το Netflix είχε παρουσιάσει την πρώτη του σειρά mobile παιχνιδιών τα οποία οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν στο κινητό τους και να παίξουν εντελώς δωρεάν, μέσω της συνδρομής τους στην πλατφόρμα streaming.



Οι χρήστες ωστόσο, δεν φαίνεται να ενδιαφέρθηκαν και πολύ για αυτήν τη λειτουργία, αφού όπως αναφέρει το CNBC, επικαλούμενο το Apptopia, οι χρήστες που κατέβασαν και παίζουν τα εν λόγω παιχνίδια φτάνουν τους μόλις 1.7 εκατομμύρια παγκοσμίως. Αυτός ο αριθμός ισούται με λιγότερο από το 1% των σχεδόν 221 εκατ. ενεργών συνδρομητών της πλατφόρμας.

Αυτήν τη στιγμή προσφέρονται περίπου 30 παιχνίδια στην ενότητα «Netflix Games» και η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα διπλασιάσει τον αριθμό τους μέχρι το τέλος του έτους. Παράλληλα, έχει εξαγοράσει εταιρείες όπως η «Next Games», «Night School Studio» και «Boss Fight Entertainment» για να αναπτύξει δικά του παιχνίδια, χωρίς να έχει αποκαλύψει ωστόσο το συνολικό ποσό της επένδυσής του στο gaming.



Το Netflix δεν έχει σχολιάσει ακόμα τα συγκεκριμένα στατιστικά, όμως σε μια περσινή δήλωσή του, ο COO της εταιρείας είχε σημειώσει σε συνάντηση με τους εταίρους του Netflix πως η ενασχόληση της υπηρεσίας με τα games είναι πειραματική και θα αργήσει να σταθεί κερδοφόρα.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως μερικά από τα παιχνίδια του «Netflix Games» είναι αρκετά ενδιαφέροντα και βασίζονται τόσο σε γνωστές παραγωγές της πλατφόρμας όσο και σε άλλα γνωστά franchises του χώρου του gaming. Μερικά παραδείγματα των παιχνιδιών είναι το «Exploding Kittens», «Hextech Mayhem: A League of Legends Story» και το «Stranger Things 3: The Game».

Για να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα από τα παιχνίδια που προσφέρονται, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ανοίξεις την εφαρμογή του Netflix από το κινητό σου, να πατήσεις στην κατηγορία «Games» και να κατεβάσεις το παιχνίδι που θες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ