Οι 3 κανόνες του Netflix που η παραβίασή τους μπορεί να κλειδώσει τον λογαριασμό σας

Ή ακόμα χειρότερα, να σάς αποκλείσει από την πλατφόρμα.

Article featured image
Article featured image


Όπως κάθε διαδικτυακή υπηρεσία, έτσι και το Netflix έχει τους δικούς του κανόνες, τους οποίους η παραβίαση θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείδωμα ενός λογαριασμού, ή ακόμα χειρότερα, στον αποκλεισμό.

Ο κολοσσός του streaming δεν θέλει να χάσει άλλους συνδρομητές, αφού σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα οι αριθμοί των χρηστών του μειώθηκαν κατά 200.000 και έτσι οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να γίνουν πιο αυστηροί απέναντι στους παραβάτες.

Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ετοιμάζονται να προβούν σε ακόμα μεγαλύτερες επενδύσεις στο περιεχόμενό τους, με τελευταίο παράδειγμα το «Squid Game: The Challenge», το οποίο ισχυρίζεται ότι θα προσφέρει το μεγαλύτερο έπαθλο που έχει δοθεί στην ιστορία της τηλεόρασης.



Όπως αναφέρει δημοσίευμα της σκωτσέζικης «The Sun», υπάρχουν 3 κανόνες, τους οποίους το Netflix παίρνει πλέον πολύ σοβαρά και στην περίπτωση που κάποιος τους παραβιάσει θα μπορούσε μέχρι και να αποκλειστεί από την streaming πλατφόρμα.


VPN

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν VPN στο Netflix εδώ και χρόνια. Για όσους δεν το έχουν ξανακούσει το VPN σάς επιτρέπει να «ξεγελάτε» ιστότοπους ώστε να φαίνεται ότι βρίσκεστε σε διαφορετική χώρα από εκείνη που είστε.

Όσον αφορά το Netflix, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες που είναι διαθέσιμες σε άλλες χώρες αλλά όχι στη δική σας.

Οι όροι του Netflix αναφέρουν ξεκάθαρα: «Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο του Netflix κυρίως στη χώρα στην οποία έχετε δημιουργήσει τον λογαριασμό σας και μόνο σε γεωγραφικές τοποθεσίες όπου προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας και έχουμε αδειοδοτήσει το περιεχόμενό μας».

Αν χρησιμοποιήσετε VPN είναι πιθανό να δείτε ένα pop-up στην οθόνη σας που θα σας λέει να το απενεργοποιήσετε.


Κοινή χρήση κωδικών

Η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης ήταν πάντα απαγορευμένη στο Netflix. Όμως η πλατφόρμα έκανε τα «στραβά μάτια» μέχρι πρόσφατα, όπου ανακοίνωσε ότι θέλουν να περιορίσουν την εν λόγω πρακτική. Αυτό συμβαίνει σε μια προσπάθεια της εταιρείας να ανατρέψει τα νούμερά της, αφού φέτος σημείωσε πτώση στους συνδρομητές της για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια.

Για το συγκεκριμένο φαινόμενο έχει αποφασιστεί να αυξηθεί η αυστηρότητα, όχι όμως με μπλοκάρισμα του λογαριασμού, αλλά με αύξηση του κόστους για τον δεύτερο λογαριασμό που θα υπάρχει. Όπως γίνεται ήδη δηλαδή σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.


Δημιουργία αντιγράφων

Όπως ισχύει σε κάθε Μέσο, έτσι και στο Netflix, το περιεχόμενό του δεν προορίζεται για να δημιουργούνται αντίγραφα. Αυτό ίσχυε από τις κασέτες VHS και εξακολουθεί να ισχύει μέχρι και σήμερα, με το σύγχρονο streaming.

Οι όροι του Netflix λένε ότι συμφωνείτε «να μην αρχειοθετείτε, αναπαράγετε, διανέμετε, τροποποιείτε, εμφανίζετε, εκτελείτε, δημοσιεύετε, αδειοδοτείτε, δημιουργείτε παράγωγα έργα, προσφέρετε προς πώληση» οτιδήποτε υπάρχει στην πλατφόρμα.

«Ενδέχεται να τερματίσουμε ή να περιορίσουμε τη χρήση της υπηρεσίας στην περίπτωση παραβιάσετε αυτούς τους Όρους Χρήσης ή εμπλακείτε σε παράνομη χρήση της υπηρεσίας», αναγράφεται χαρακτηριστικά στους Όρους Χρήσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ