Youtuber έδωσε ρομποτικά πόδια σε φίδι για να διορθώσει «το λάθος του Θεού»

Σύμφωνα με έρευνα, τα κύτταρα που προορίζονταν να γίνουν τα δυο πίσω πόδια του φιδιού εξελίχθηκαν σε ημιπέη, εκ των οποίων χρησιμοποιείται μόνο το ένα στην αναπαραγωγή.

Article featured image
Article featured image


Ένας YouTuber αποφάσισε να διορθώσει «το λάθος του Θεού», όπως το χαρακτηρίζει, που στέρησε από τα φίδια τα μπροστινά και τα πίσω τους πόδια. Σύμφωνα με τον λάτρη του είδους, Allen Pan, τα φίδια σήμερα έρπουν εξαιτίας γενετικών μεταλλάξεων, που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάστημα 100 εκατομμυρίων χρόνων. Ο YouTuber αποφάσισε λοιπόν να βοηθήσει τα φίδια να σταθούν πάλι στα «πόδια» τους, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Ο Pan επισκέφθηκε ένα pet shop για να παρατηρήσει προσεκτικά τις κινήσεις των σαυρών και έπειτα κατασκεύασε προσθετικά πόδια και τα δοκίμασε σε ένα φίδι.

Σύμφωνα με τους unboxholics, μια έρευνα από το 2014 έδειξε ότι τα κύτταρα που προορίζονταν να γίνουν τα δύο πίσω πόδια του φιδιού εξελίχθηκαν σε ημιπέη, από τα οποία μόνο το ένα χρησιμοποιείται στην αναπαραγωγή.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί κάποιο απολίθωμα τετράποδου φιδιού στη Γη. Όμως, έχει ανακαλυφθεί απολίθωμα δίποδου φιδιού, ηλικίας 95 εκατομμυρίων ετών. Οι επιστήμονες υποπτεύονται πως είναι ο πρόγονος των σημερινών φιδιών, ενώ έμοιαζε επίσης και με δράκο Komodo.

Μία θεωρία που εξηγεί το εξελικτικό πλεονέκτημα του να μην έχει πόδια το φίδι, ισχυρίζεται πως οι πρόγονοί τους ζούσαν σε υπόγειες φωλιές, όπου το να μην έχουν πόδια τους επέτρεπε να προσεγγίσουν θηράματα τα οποία ζούσαν σε στενότερα μέρη.

Η πρώτη κατασκευή του Pan είχε δύο αισθητήρες πίεσης και ρομποτικά πόδια, που έμοιαζαν με αυτά της αράχνης. Ήταν όμως αρκετά επίπονο για το φίδι. Το δεύτερο σχέδιο βασίστηκε στην κίνηση των σαυρών και περιλάμβανε ένα μακρύ σωλήνα στον οποίο μπορούσε να συρθεί ελεύθερα το φίδι.

Δεν υπήρχε τρόπος, όμως, το φίδι να ελέγξει την κίνηση, πράγμα που έκανε ασύρματα ο YouTuber. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, το φίδι παρέμεινε μέσα στην κατασκευή, χωρίς να μοιάζει φοβισμένο κι έλαβε τη γνωστή στάση «S».



Με πληροφορίες από unboxholics, vice

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ