Άτομα εμβολιασμένα κατά του Covid φαίνεται πως έχουν ένα κοινό σύμπτωμα όταν κολλήσουν

Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση των ατόμων που ανέφεραν αυτό το σύμπτωμα τον Ιανουάριο του 2022 και ότι ορισμένα από αυτά σχετίζονταν με την παραλλαγή Όμικρον.

Article featured image
Article featured image


Μετά από δύο χρόνια πανδημίας είναι ευρέως γνωστό πως τα πιο κοινά συμπτώματα του κορωνοϊού είναι η κόπωση, ο πονόλαιμος και ο πονοκέφαλος.

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η εφαρμογή «ZOE Health Study» όμως, φαίνεται πως υπάρχει ένα άλλο σύμπτωμα, το οποίο εμφανίζεται συχνότερα στα εμβολιασμένα άτομα και αυτό είναι η διάρροια.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση των ατόμων που ανέφεραν αυτό το σύμπτωμα τον Ιανουάριο του 2022 και ότι ορισμένα από αυτά σχετίζονταν με την παραλλαγή Όμικρον του Covid-19.

Ωστόσο, η ομάδα της «ZOE» διευκρίνισε πως την ίδια περίοδο υπήρχε και ένα κύμα άλλων «κοιλιακών σφαλμάτων», που δεν σχετίζονταν με τον Covid.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ομάδας, η διάρροια μπορεί να είναι ένα πρώιμο σύμπτωμα του ιού, που ξεκινά από την πρώτη κίολας ημέρα της μόλυνσης και επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Συνήθως διαρκεί κατά μέσο όρο από δύο έως τρεις ημέρες, αλλά μπορεί να διαρκέσει έως και επτά ημέρες σε ενήλικες», αναφέρει η ομάδα της «ZOE».

Τα δεδομένα έδειξαν ακόμα, ότι με κάθε νέα παραλλαγή, το συγκεκριμένο σύμπτωμα γίνεται ολοένα και πιο σπάνιο, αφού σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων ηλικίας άνω των 35 ανέφερε ότι είχε διάρροια κατά τη διάρκεια του κύματος Άλφα, ενώ μόνο ένας στους πέντε είπε ότι το εμφάνισε κατά τη διάρκεια των κυμάτων Όμικρον και Δέλτα.

Τα άτομα που εμφάνισαν το σύμπτωμα κατά τα δύο τελευταία κύματα είχαν εμβολιαστεί είτε δύο φορές, είτε είχαν λάβει επίσης αναμνηστικό εμβόλιο.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (NHS) λέει ότι η διάρροια είναι πιο συχνή στους ενήλικες και το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουν τα άτομα που έρχονται αντιμέτωπα με αυτήν είναι να μένουν ενυδατωμένα.



Με πληροφορίες από independent

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ