Το 2022 έγιναν 510 αναφορές για UFO στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ

Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για εξωγήινους, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή.

Article featured image
Article featured image


Οι ΗΠΑ συνέλεξαν 510 αναφορές το 2022 για άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα, πολλά από τα οποία κινούνταν σε στρατιωτικά ευαίσθητο εναέριο χώρο. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία για εξωγήινους, εξακολουθούν να αποτελούν απειλή, ανέφερε η κυβέρνηση σε μια έκθεση που κυκλοφόρησε την Πέμπτη.

Πέρυσι το Πεντάγωνο άνοιξε ένα γραφείο (All-domain Anomaly Resolution Office) το οποίο επικεντρώθηκε αποκλειστικά στη λήψη και ανάλυση όλων των αναφορών σχετικά με άγνωστα φαινόμενα, πολλά από τα οποία έχουν καταγραφεί από πιλότους του στρατού. Το γραφείο συνεργάζεται με τις υπηρεσίες πληροφοριών για την αξιολόγηση των εν λόγω περιστατικών.

Τα γεγονότα «συνεχίζουν να συμβαίνουν σε απαγορευμένο ή ευαίσθητο εναέριο χώρο, υπογραμμίζοντας πιθανές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια της πτήσης ή το ενδεχόμενο συλλογής πληροφοριών από “εχθρική” χώρα», ανέφερε το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην έκθεσή του για το 2022.



Στην έκθεση αναφέρεται το πόσα από αυτά τα ιπτάμενα αντικείμενα βρέθηκαν κοντά σε τοποθεσίες όπου λειτουργούν πυρηνικοί σταθμοί ή αποθηκεύονται πυρηνικά όπλα.

Από τα 510 ιπτάμενα αντικείμενα, τα 144 έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν, ενώ έγιναν 366 νέες αναφορές. Η πλειονότητα των αναφορών, σύμφωνα με την έκθεση, εμφανίζει «μη αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά». Θα μπορούσαν να είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή αντικείμενα που μοιάζουν με μπαλόνια, σημειώνεται.

Ωστόσο, το γραφείο είναι υποχρεωμένο να καταγράφει τυχόν κινήσεις ή αναφορές αντικειμένων που μπορεί να υποδεικνύουν ότι ένας πιθανός αντίπαλος έχει στην κατοχή του μια νέα τεχνολογία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ