Ο επικεφαλής της μελέτης των ΗΠΑ για τα UFO ισχυρίζεται πως τον κυνηγούσαν πνεύματα

«Μια φορά το αυτοκίνητό μου έπαθε ένα μηχανικό πρόβλημα και όταν κοίταξα τον ουρανό υπήρχε μια περίεργη δίνη στα σύννεφα πάνω από το σπίτι μου».

Article featured image
Article featured image


Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ δημοσίευσε την έκθεση για τα UFO πριν από ένα χρόνο, πολλοί ήταν μπερδεμένοι που δεν μπορούσε να εξηγήσει 143 από τις 144 θεάσεις που εξέτασε. (Στη μοναδική κλειστή υπόθεση, η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μυστηριώδες αντικείμενο ήταν ένα μεγάλο μπαλόνι).

Το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, που δημοσίευσε τη μελέτη, δεν παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος είχε ερευνήσει τις υποθέσεις. Την περασμένη εβδομάδα, ωστόσο, ένας πρώην αστροφυσικός του Υπουργείου Άμυνας (DOD) και περσόνα διαφόρων ριάλιτι, ο Τράβις Τέιλορ, υποστήριξε ότι ήταν ο «επικεφαλής επιστήμονας» για την εντεταλμένη από το Κογκρέσο μελέτη.

Η αποκάλυψη συγκλόνισε τους σκεπτικιστές των UFO στην επιστημονική κοινότητα. Σημειώνουν ότι ο Τέιλορ έχει κάνει ασυνήθιστους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εμφανίσεών του, συμπεριλαμβανομένου του ότι «είδε περισσότερα UFO από όσα μπορεί να μετρήσει», και ότι τον παρακολουθούσαν υπερφυσικές οντότητες που προκάλεσαν δυσλειτουργία του αυτοκινήτου και των συσκευών του. «Δυσκολεύομαι να το πιστέψω» ότι οι ομοσπονδιακές αρχές έδωσαν στον Τέιλορ έναν τόσο σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της έκθεσης UFO, λέει ο Seth Shostak, αστρονόμος στο Ινστιτούτο SETI που είναι οικείος με την εμπλοκή του Τέιλορ με το «Ancient Aliens», μια τηλεοπτική εκπομπή που παρουσιάζει παρατραβηγμένες αφηγήσεις σχετικά με UFO.

travis-taylor-ufo-pnevmata_city.jpg
Ο Τράβις Τέιλορ



Στην πραγματικότητα, ο Τέιλορ είχε όντως ηγετικό ρόλο στην ασαφή έκθεση UFO του 2021, επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Susan Gough στο Science Insider. Αλλά ο Τέιλορ «θεωρούνταν ο άτυπος επικεφαλής επιστήμονας», λέει ο Gough, και δεν ήταν μια θέση πλήρους απασχόλησης.

Ο Τέιλορ, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn, έχει πέντε πτυχία προηγμένων επιστημών, συμπεριλαμβανομένου ενός Ph.D. στην οπτική φυσική και ακόμα ένα στην αεροδιαστημική και τη μηχανική. Έχει δημοσιεύσει επίσης δύο ακαδημαϊκά εγχειρίδια και πολυάριθμες εργασίες.

Σε πρόσφατες δηλώσεις στον George Knapp, τηλεοπτικό δημοσιογράφο στο Λας Βέγκας, ο Τέιλορ υποστήριξε ότι του ζητήθηκε να γίνει ο επικεφαλής επιστήμονας της κυβέρνησης για τα UFO το 2019 από τον Jay Stratton, τον οποίο θεωρεί ως μακροχρόνιο συνάδελφο και φίλο του στο DOD. Εκείνη την εποχή, ο Τέιλορ βρισκόταν στη Διοίκηση Διαστημικής και Πυραυλικής Άμυνας του Στρατού των ΗΠΑ, όπου εργαζόταν από το 2007 μέχρι που πήρε σύνταξη πριν από 2 μήνες. Ο Stratton είχε έδρα στο Γραφείο Ναυτικών Πληροφοριών πριν συνταξιοδοτηθεί πρόσφατα. Και οι δύο άνδρες εργάζονται τώρα για την «Radiance Technologies», μια βιομηχανία όπλων με έδρα το Huntsville της Αλαμπάμα.



Εκτός από την τηλεοπτική του δουλειά με τους «Ancient Aliens», τα τελευταία 3 χρόνια ο Τέιλορ πρωταγωνίστησε σε μια εκπομπή που ονομάζεται «The Secret of Skinwalker Ranch». Διαδραματίζεται σε ένα ράντσο της Γιούτα που ισχυρίζεται ότι έχει ιστορικό παραφυσικής δραστηριότητας. Ο Τέιλορ είπε στον Knapp ότι οντότητες σαν πόλτεργκαϊστ τον είχαν ακολουθήσει από το ράντσο στο σπίτι του στην Αλαμπάμα και προκάλεσαν μηχανικό χάος. «Το αυτοκίνητό μου ξεκίνησε και σταμάτησε μόνο του», είπε ο Τέιλορ. Μια φορά, το αυτοκίνητό του έπαθε ένα μηχανικό πρόβλημα καθώς βρισκόταν στον δρόμο, ο Τέιλορ είπε ότι κοίταξε ψηλά και «υπήρχε μια περίεργη δίνη στα σύννεφα πάνω από το σπίτι μου».

Οι επικριτές του Τέιλορ είναι απλά έκπληκτοι από αυτό που αποκαλούν ως «αντιεπιστημονική προσέγγισή» του για το υπερφυσικό - και με την προθυμία του Πενταγώνου να συνεργαστεί μαζί του. «Αρχίζω να καταλαβαίνω γιατί η ομάδα εργασίας ήταν τόσο ανεπιτυχής στην ταυτοποίηση των UAP (Άγνωστων Εναέριων Φαινομένων)!», έγραψε ο Robert Sheaffer, ένας σκεπτικιστής και συγγραφέας για τα UFO, στο blog του.

Η είδηση ​​έρχεται εν μέσω έξαρσης θεσμικού ενδιαφέροντος για τα UFO. Τον περασμένο μήνα, η NASA είπε ότι θα χρηματοδοτούσε μια πιλοτική μελέτη UFO, μήνες αφότου το Κογκρέσο διέταξε το Πεντάγωνο να στήσει ένα γραφείο UFO και να συντάξει ετήσιες εκθέσεις. Εν τω μεταξύ, ο Avi Loeb, ένας πολύ γνωστός αστροφυσικός του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια δολάρια για το «Galileo Project», το οποίο θα σαρώσει τον ουρανό για UFO. Τον περασμένο μήνα, τόσο ο Loeb όσο και ο Τέιλορ εμφανίστηκαν μαζί σε ένα «Συμπόσιο Αποκάλυψης UFO» στη Γιούτα, όπου εξέτασαν και συζήτησαν διάφορα βίντεο UFO.


Με πληροφορίες από Science

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ