Πέντε Κύπριοι μάς αφηγούνται πώς είναι να μένεις σε μια δουλειά που δεν σου αρέσει

Ιστορίες με τις οποίες θα ταυτιστείς σίγουρα αν η δουλειά σου σε «βαραίνει».

Article featured image
Article featured image


Η εργασία αποτελεί αναμφίβολα σημαντικό κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας. Είναι ο χώρος όπου περνάμε μεγάλο μέρος του χρόνου μας και είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα και ικανοποιημένοι εκεί. Για πολλούς εργαζομένους αυτό σημαίνει, μεταξύ άλλων, ασφάλεια στο περιβάλλον εργασίας, επαρκή αμοιβή για τη δουλειά τους και ευκαιρίες ανέλιξης. Δυστυχώς, δεν βρίσκεις παντού αυτές τις συνθήκες, καθώς πολλοί γνωρίζουν κάποιον ή είναι αυτός ο κάποιος που αντιμετωπίζει δυσκολίες στον χώρο εργασίας του, αλλά παραμένει εκεί χωρίς να προβαίνει σε αλλαγές.

Η CITY συνομίλησε με πέντε Κύπριους που παρέμειναν ή παραμένουν σε εργασίες που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Αναφέρουν πώς είναι να περνάς τόσες ώρες της ημέρας σου σε έναν χώρο που δεν σε σέβεται, δεν σε ικανοποιεί ή/και δεν σου προσφέρει τις ευκαιρίες ανέλιξης που επιθυμείς.

pexels-andrea-piacquadio-3755761.jpg




Δουλεύουμε για να ζούμε ή ζούμε για να δουλεύουμε; Το να εργάζεσαι σε μία δουλειά που δεν σου αρέσει ή τουλάχιστον δεν σε εκφράζει όπως συνήθιζε, είναι τουλάχιστον λυπηρό. Νιώθεις ότι ξυπνάς-δουλεύεις-κοιμάσαι και επαναλαμβάνεις τα ίδια και τα ίδια. Είναι ό,τι πιο μονότονο. Αυτό νιώθω και καθημερινά απορώ γιατί δεν έχω ψάξει κάτι καινούργιο ακόμα.

Μαριλένα, 25, Auditor



Ξυπνούσα το πρωί και δεν ήθελα να σηκωθώ από το κρεβάτι να πάω δουλειά. Με το που άνοιγα την πόρτα του γραφείου, ο προϊστάμενός μου ξεκινούσε τις κακολογίες. Κάθε μέρα ήταν ένα μαρτύριο. Μια μέρα είπα «φτάνει» και παραιτήθηκα. Ήταν η καλύτερη επαγγελματική απόφαση της ζωής μου. Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις δουλειά, απλώς πρέπει να το πάρεις απόφαση.

Μαίρη, 40, Executive Assistant



Είναι πολύ δύσκολο να παραμένεις σε μια δουλειά, η οποία δεν σε «γεμίζει». Την απόφαση να αποχωρήσω την πήρα από την ημέρα που ξεκίνησα, ωστόσο αποφάσισα να μείνω λίγο καιρό για να αποκτήσω εμπειρία, με την ελπίδα πως αυτό θα μου ανοίξει πόρτες στο μέλλον. Ωστόσο, μόλις εμφανιστεί η κατάλληλη ευκαιρία, είμαι έτοιμος να φύγω!

Αλέξης, 32, Compliance Officer



Ούτε τα λεφτά που παίρνω είναι αρκετά ούτε η δουλειά που κάνω μου αρέσει, τα ωράρια είναι χάλια και το περιβάλλον άστα να πάνε. Ωστόσο, μένω στη δουλειά μου γιατί είναι οικογενειακή επιχείρηση. Ευτυχώς είμαι μικρός ακόμα και ξέρω πως κάποια στιγμή θα υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για να κάνω στροφή στην καριέρα μου και να ασχοληθώ με κάτι που πραγματικά θα με εκφράζει.

Σπύρος, 22, Προσωπικός Βοηθός Δικηγόρου



Αυτά που δεν μου αρέσουν στη δουλειά μου είναι η εκμετάλλευση, ο χαμηλός μισθός και η περιορισμένη ανέλιξη. Γι’ αυτό είμαι σε συνεχή έρευνα εργασίας και μέχρι να βρω την κατάλληλη ευκαιρία, τα παίρνω όλα πιο χαλαρά στο γραφείο, για να έχω (τουλάχιστον) την ηρεμία μου.

Αχιλλέας, 27, Λογιστής




Αν ταυτίστηκες με κάποια από τις πιο πάνω ιστορίες, τότε σού έχουμε την ιδανική λύση. Η Uniteam Recruitment Services ειδικεύεται στη σύνδεση των καλύτερων ταλέντων με κορυφαίες επιχειρήσεις στην Κύπρο. Παρέχει εξατομικευμένες λύσεις προσλήψεων, συγκριτική αξιολόγηση μισθών, καθοδήγηση σταδιοδρομίας και πολλά άλλα. Γι’ αυτό αν θες να κάνεις το επόμενο βήμα στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία, εκεί θα βρεις τους κατάλληλους βοηθούς.

krakenimages-376KN_ISplE-unsplash.jpg



Αποστολή τους είναι να συνδέουν ταλαντούχους ανθρώπους με κορυφαίους εργοδότες και να βοηθούν και τις δύο πλευρές να πετυχαίνουν τους στόχους τους.

Πέρα από τις διάφορες αγγελίες εργασίας στην ιστοσελίδα τους, οι οποίες καλύπτουν κάθε επαγγελματικό πεδίο, η ομάδα της Uniteam Recruitment Services μπορεί να σε βοηθήσει να συντάξεις ένα άψογο βιογραφικό σημείωμα, να σου στήσει ένα εντυπωσιακό προφίλ στο LinkedIn, να σου δώσει επαγγελματική καθοδήγηση και να σε εκπαιδεύσει για να γίνεις ο ιδανικός υποψήφιος στις συνεντεύξεις εργασίας.

Μην μπαίνεις εμπόδιο στον δρόμο σου, επισκέψου τη Uniteam Recruitment Services και κάνε στροφή στην καριέρα και τη ζωή σου με ένα απλό κλικ ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ