Μασχάλες, πόδια και λοιπά όργανα: To Grindr Unwrapped είναι εδώ

Αν ακόμα ψάχνεις να βρεις πού είναι όλοι οι ενεργητικοί, εδώ θα βρεις την απάντηση.

Article featured image
Article featured image


Το Grindr, η δημοφιλέστερη εφαρμογή γνωριμιών για γκέι άνδρες, δημοσίευσε για ακόμη μια χρονιά τα στατιστικά των χρηστών του και μεταξύ άλλων αναφέρει τις χώρες με τους περισσότερους ενεργητικούς, παθητικούς, ενεργοπαθητικούς, διάφορα φετίχ, αλλά και τα αγαπημένα των χρηστών του από διάφορες κατηγορίες (βλ. καλύτερη σειρά, εμβληματικές στιγμές της ποπ κουλτούρας κ.ά.).

«Κάθε χρόνο, συγκεντρώνουμε ανώνυμα δεδομένα από την παγκόσμια βάση χρηστών μας και ερευνούμε την κοινότητά μας για μια σειρά από θέματα και τάσεις της ποπ κουλτούρας», αναφέρεται στη σελίδα με τα φετινά δεδομένα.


Χώρες για όλες τις προτιμήσεις

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος, η εφαρμογή δημοσίευσε σε ποιες χώρες κατοικούν οι περισσότεροι χρήστες του που δηλώνουν ενεργητικοί (top), παθητικοί (bottom) και vers (ενεργοπαθητικοί).

Ένα inside joke της κοινότητας εδώ και χρόνια αποτελεί η μάστιγα της «εξαφάνισης των γκέι ανδρών που δηλώνουν top», γι’ αυτό αν αναρωτιέσαι κι εσύ πού μπορεί να βρίσκονται, το unwrapped αποκαλύπτει πως για το 2023, οι περισσότεροι χρήστες που δήλωσαν ενεργητικοί βρίσκονται στη Δημοκρατία Τρινιντάντ και Τομπάγκο, στην Καραϊβική, μακρύ το ταξίδι. Στο νο. 2 βρέθηκε η Κένυα, την οποία ακολουθεί η Κίνα, η Μιανμάρ και, ναι, η Ελλάδα.

grinr-unwrapped-2023-8_city.png



Αν ωστόσο, είσαι ένας από τους λιγοστούς (όπως λένε οι φήμες) top, τότε οι πιθανότητές σου να βρεις ένα παθητικό άτομο αυξάνονται με ένα ταξιδάκι στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το Βιετνάμ, τη Δανία και τη Φινλανδία.

grinr-unwrapped-2023-9_city.png



Οι χώρες όπου κανείς δεν μένει παραπονεμένος, κοινώς, οι χώρες με τους περισσότερους vers είναι: Φινλανδία, Αυστρία, Γερμανία, Αυστραλία και Ουγγαρία.

grinr-unwrapped-2023-30_city.png



Από την άλλη, οι χώρες με τα περισσότερα άτομα που θα απέφευγαν την πρωκτική διείσδυση και θα προτιμούσαν περισσότερο τα προκαταρκτικά και άλλα είδη ευχαρίστησης (Side) είναι η Σιγκαπούρη, οι Φιλιππίνες, η Κίνα, η Κένυα και η Νέα Ζηλανδία.

grinr-unwrapped-2023-6_city.gif




Οι κρυφοί, οι ανώνυμοι και οι dominant

Η εφαρμογή, εκτός από τον ρόλο σου, σού δίνει και τη δυνατότητα να διαμορφώσεις το προφίλ σου με διάφορες άλλες πληροφορίες. Μερικές από αυτές είναι τα tags, μέσω των οποίων ουσιαστικά μπορείς με μια λέξη να εκφράσεις τι σου αρέσει. Τα πιο δημοφιλή tags που χρησιμοποιήθηκαν το 2023 ήταν τα: discreet (διακριτικοί), bi, fWb (Friend with benefits), φιλιά και «anon» (ανώνυμοι). Τα tags με τις περισσότερες αναζητήσεις ωστόσο, δεν είχαν καμία σχέση με τα προηγούμενα, με τον όρο «Hung (μεγάλο πέος)» να βρίσκεται στην κορυφή. Στη συνέχεια ακολουθούν οι όροι: τρανς, bb (bareback, χωρίς προφυλακτικό), dom(-inant) και… πόδια.

grinr-unwrapped-2023-40_city.png





Μασχάλες, πόδια και άλλα όργανα

Τα πόδια είχαν την τιμητική τους φέτος, καθώς υπάρχει μια ξεχωριστή καρτέλα που αναφέρει τις χώρες με τους περισσότερους ποδολάγνους. Η Ιταλία κατέκτησε την πρώτη θέση στην εν λόγω κατηγορία gay ανδρών, με τη Γερμανία, τη Γαλλία, το ΗΒ και τις ΗΠΑ να ακολουθούν.

grinr-unwrapped-2023-18_city.png



Ένα άλλο μέρος του σώματος που έχει την τιμητική του καρτέλα για φέτος είναι οι μασχάλες, στην οποία αναδεικνύονται οι χώρες με τους περισσότερους «μασχαλολάγνους». Στην κορυφή αυτής της πεντάδας βρίσκεται η Γερμανία, με τη Γαλλία να ακολουθεί, τη Βραζιλία στην τρίτη θέση, το Μαρόκο στην τέταρτη και το ΗΒ στο τέλος.

658160cbd6fa664b7dcbd300_Artboard 3 copy 3_1FINAL-p-500.png



Μια άλλη ιδιαίτερη καρτέλα αναδεικνύει τις χώρες με τους περισσότερους hung bottoms (παθητικοί με μεγάλα πέη). Ξαφνικά η Γαλλία, το ΗΒ, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και η Ιρλανδία ακούγονται ενδιαφέροντες προορισμοί.

658120c78164247f73c9423e_Artboard 3 copy 2FINAL-p-500.png




Γυμνές φώτο

Ένα από τα πιο διαδεδομένα χαρακτηριστικά του Grindr είναι το να μπορείς να στείλεις ό,τι είδους φωτογραφίες θες, ωστόσο, σού δίνει επίσης την επιλογή να γράψεις στο προφίλ σου αν αυτό είναι κάτι που σε ενδιαφέρει ή όχι. Οι χώρες με τους περισσότερους gay άνδρες που δεν θέλουν να βλέπουν εικόνες από μόρια και άλλα μέρη του σώματος μέσω της εφαρμογής είναι η Κένυα, η Β. Αφρική, η Νιγηρία, η Ινδία και η Ιταλία. Στην πέρα όχθη, όπου ο κόσμος είναι κάπως πιο... απελευθερωμένος (και όχι μόνο) οι χρήστες είναι απόλυτα δεκτικοί σε τέτοιου είδους εικόνες, με τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Φινλανδία, την Αυστραλία και τη Νορβηγία να κρατούν τα ηνία.

Συνολικά στάλθηκαν μεταξύ των χρηστών της εφαρμογής 1 δισεκατομμύριο άλμπουμ που περιείχαν γυμνές φωτογραφίες.

grinr-unwrapped-2023-22_city.png



Taps & Chats

Ένα άλλο διαδεδομένο χαρακτηριστικό του grindr είναι τα taps, κάτι σαν τα παλιά poke του facebook, πατώντας τα δηλαδή εκδηλώνεις το ενδιαφέρον σου προς το άλλο άτομο. Τον τελευταίο χρόνο οι χρήστες του Grindr αντάλλαξαν μεταξύ τους συνολικά 13 δις taps και 100 δις chats.

grinr-unwrapped-2023-41_city.png



Αξίζει να σημειωθεί για τους ενδιαφερόμενους επίσης, πως η ώρα που η εφαρμογή φτάνει την αιχμή της είναι τις Κυριακές, στις 6 το απόγευμα, οπότε, ξέρετε πότε να παίξετε μπαλίτσα τώρα.

grinr-unwrapped-2023-20_city.png



Δεν αφορούν όλα το σεξ όμως

Πριν από λίγο καιρό, η εφαρμογή διεξήγαγε μια έρευνα στους χρήστες της για να αξιολογήσουν διάφορες στιγμές της pop κουλτούρας που τους έκαναν εντύπωση.

grinr-unwrapped-2023-29_city.png



grinr-unwrapped-2023-10_city.gif



Δεα αναλυτικά όλο το Grindr Unrwapped 2023 ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ