Ζάπλουτος κληρονόμος θέλει να υιοθετήσει και να αφήσει την περιουσία του στον κηπουρό του

Είναι γόνος της πλουσιότερης οικογένειας της Ευρώπης με την περιουσία του να εκτιμάται σε πολλά δισεκατομμύρια.

Article featured image
Article featured image

Ένας απόγονος της πλουσιότερης οικογένειας της Ευρώπης που ίδρυσε τη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας Hermès το 1837, φέρεται να έχει ξεκινήσει μια διαδικασία για να υιοθετήσει τον μεσήλικα πρώην κηπουρό του, σχεδιάζοντας να του αφήσει τουλάχιστον το ήμισυ της τεράστιας περιουσίας του, ύψους περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Ο 80χρονος Nicolas Puech, απόγονος πέμπτης γενιάς του ιδρυτή της Hermès, θέλει να ακυρώσει μια σύμβαση με βάση την οποία θα κληροδοτούσε την περιουσία του στο Ιδρυμα «Ισοκράτης», το οποίο ίδρυσε, και αντ′ αυτού να καταστήσει νόμιμο κληρονόμο τον υπάλληλό του.


Οι ελβετικές εφημερίδες Tribune de Geneve και 24 heures μετέδωσαν την είδηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, περιγράφοντας τον πιθανό κληρονόμο ως «υπηρέτη του Puech, πρώην κηπουρό και τεχνίτη».

231220121044-nicolas-puech-file-2011.jpg
Ο δισεκατομμυριούχος κληρονόμος της Hermès.


Το φιλανθρωπικό ίδρυμα αμφισβητεί το σχέδιο του Puech να διακόψει τους δεσμούς. «Από νομικής άποψης, η μονομερής ακύρωση του κληρονομικού συμβολαίου φαίνεται άκυρη και αβάσιμη», ανέφερε η οργάνωση σε δήλωση. «Ως εκ τούτου, το ίδρυμα αντιτάχθηκε στην ακύρωση της σύμβασης, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτή την πόρτα για συζητήσεις με τον ιδρυτή του».


Η φιλανθρωπική οργάνωση αναφερόμενη στα δημοσιεύματα των ελβετικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την «επιθυμία του Puech να υιοθετήσει τον υπάλληλό του», δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση «να κρίνει ή να σχολιάσει (την πρωτοβουλία αυτή)», προσθέτοντας ότι «αφήνει στις αρμόδιες αρχές να αποφασίσουν για το θέμα αυτό».


Το Ίδρυμα «Ισοκράτης», το οποίο ιδρύθηκε από τον Puech το 2011 και χρηματοδοτείται από τον ίδιο έκτοτε, υποστηρίζει τη δημοσιογραφία δημοσίου συμφέροντος και τις κοινωνικές οργανώσεις των πολιτών που εργάζονται για έναν «υγιή ψηφιακό δημόσιο χώρο», σύμφωνα με τον ιστότοπό του.


Το κληρονομικό συμβόλαιο μεταξύ του ιδρύματος και του Puech, ο οποίος δεν είναι γνωστό να έχει παιδιά, φέρεται να προβλέπει ότι οι μετοχές του στην Hermès θα μείνουν στο ίδρυμα. Εκτός αν γίνει πατέρας, οπότε το παιδί του θα δικαιούται μέρος της κληρονομιάς, και τουλάχιστον το 50% στην περίπτωση γιου.


Ο Puech φέρεται να κατέχει το 5,7% της Hermès, μιας εταιρείας γνωστής για τα μεταξωτά μαντήλια και τις δερμάτινες τσάντες της. Η μετά την πανδημία έκρηξη της ζήτησης για είδη πολυτελείας οδήγησε την Hermès σε αποτίμηση σχεδόν 211 δισεκατομμυρίων ευρώ, καθιστώντας το μερίδιο του Puech αξίας περίπου 12 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Η οικογένεια Hermès είναι η τρίτη πλουσιότερη στον κόσμο, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Bloomberg που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα.

Με πληροφορίες από Huffpost μέσω CNNi

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ