Νηστικός θα την έβγαζε ο Κέβιν από το «Home Alone» αν ζούσε στο 2023

Ένας TikToker υπολόγισε πόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του νεαρού πρωταγωνιστή στην κλασική ταινία του 1990 και η τιμή θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Article featured image
Article featured image

Eίναι γνωστό ότι οι τιμές σε πολλά προϊόντα έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και το καλάθι του νοικοκυριού γίνεται όλο και πιο «δυσβάσταχτο». Το βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητά μας, φρόντισε να μας το υπενθυμίσει και ένας χρήστης του TikTok που ανέβασε ένα βίντεο υπολογίζοντας πόσο θα κόστιζαν σήμερα τα ψώνια του πρωταγωνιστή της -ίσως- πιο κλασικής χριστουγεννιάτικης ταινίας «Home Alone» από το μακρινό 1990.

Ο Geoffrey Lyons, από το Ντάλας, μοιράστηκε πρόσφατα στο TikTok το εν λόγω βίντεο όπου εξερευνούσε το κόστος των αγορών του μικρού πρωταγωνιστή «Κέβιν Μακ Άλιστερ».

Ο TikToker μελέτησε τα προϊόντα στο καλάθι του «Κέβιν» προτού βγάλει τον λογαριασμό σύμφωνα με το σημερινό οικονομικό κλίμα.

Έμεινε έκπληκτος όταν ανακάλυψε ότι η τιμή ήταν σχεδόν 3,5 φορές μεγαλύτερη από αυτή που ήταν πριν από 33 χρόνια με τους χρήστες να μένουν άφωνοι.

kevinma.jpg


Πόσο κοστίζουν σήμερα τα ψώνια;


Στο σύντομο βίντεο, το οποίο μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει πάνω από 4,4 εκατ. προβολές, ο Geoffrey αφήνει τη δημοφιλή σκηνή του «Κέβιν» στο σούπερ μάρκετ να παίξει.

Ο οκτάχρονος «Κέβιν» περιηγείται στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ σε μια προσπάθεια να τα βγάλει πέρα μόνος του, αφού η οικογένειά του τον ξέχασε κατά λάθος στο σπίτι, έχοντας φύγει για το Παρίσι για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους.



Ο Geoffrey λέει χαρακτηριστικά: «Εντάξει, πολλοί από εσάς με ρωτήσατε, πόσα ξόδεψε ο Κέβιν ΜακΆλιστερ εκείνη τη μέρα σε σύγκριση με σήμερα; Και τι θα του κόστιζε αν πήγαινε στο κατάστημα σήμερα;».

Στη συνέχεια απαριθμεί τα ψώνια: Κατεψυγμένο γεύμα, Mac and cheese, ψωμί, γάλα, απορρυπαντικό πλυντηρίου, χυμός πορτοκάλι, στρατιωτάκια, φύλλα στεγνωτηρίου, πλαστική μεμβράνη, χαρτί τουαλέτας. Ο Κέβιν δίνει ένα κουπόνι στο ταμείο που του παρέχει έκπτωση 1 δολάριο προτού η ταμίας αποκαλύψει ότι το συνολικό ποσό είναι 19,83 δολάρια.

Στη συνέχεια, κάνοντας τους υπολογισμούς με τις σημερινές τιμές βγάζει το σύνολο που είναι 63,73 δολάρια και φόρος 5,25 δολάρια. Έτσι το τελικό ποσό είναι 68,99 δολάρια, σχεδόν 3,5 φορές το αρχικό κόστος λόγω του πληθωρισμού και του αυξανόμενου κόστους ζωής.

Σημείωσε επίσης ότι αυτό ισοδυναμεί με αύξηση της τιμής κατά 248%, ενώ ακούγεται έκπληκτος καθώς καταλήγει: «Τόσο κοστίζει το 2023».


Οι χρήστες του TikTok ήταν εξίσου σοκαρισμένοι καθώς ένας έγραψε: «Στοιχηματίζω ότι ο μισθός των ταμείων παραμένει ο ίδιος το 2023».

Ένας άλλος πρόσθεσε: «Ο λογαριασμός των 100$ είναι ο νέος λογαριασμός των 20$». Και ένας τρίτος απλά είπε: «Χααααα 2023».

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο απασχολεί τα social media, καθώς πολλοί είχαν σχολιάσει το κόστος που εντυπωσιακά φωτισμένου σπιτιού των Μακ Άλιστερ!

Με πληροφορίες από iefimerida.gr, New York Post

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ