Γυναίκα γέννησε τον γιο της κάτω από τα συντρίμμια κτηρίου στο Χαλέπι και πέθανε λίγο μετά

Όσα κι αν έχουν ειπωθεί για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία και τη Συρία, αυτό το βίντεο τίποτα δεν μπορεί να το περιγράψει.

Article featured image
Article featured image

Μαύρο. Μόνο το μαύρο μπορεί να περιγράψει όλα όσα βλέπουμε τις τελευταίες δύο μέρες να διαδραματίζονται στη γειτονιά μας μετά τον φονικό σεισμό που σκότωσε μέχρι στιγμής πάνω από 4.980 ανθρώπους. Αριθμοί που είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αυξηθούν αφού η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο. Κι αν τα κτήρια κάποτε θα ξαναφτιαχτούν όλοι όσοι θάφτηκαν από κάτω δεν μπορούν να επιστρέψουν.

Μέσα στο ευρύτερο χάος που επικρατεί στις δύο χώρες και στα Μέσα, ηλεκτρονικά και παραδοσιακά, κυκλοφόρησε σε διεθνές ΜΜΕ αλλά και στα social media ένα βίντεο που τα λόγια μοιάζουν πολύ πεζά για να το περιγράψουν. Μια γυναίκα φέρεται να γέννησε το παιδί της κάτω από τα ερείπια ενός κτηρίου που κατέρρευσε λόγω του σεισμού στο Χαλέπι της Συρίας, με την ίδια, όπως δυστυχώς διαπιστώνεται, να πέθανε λίγο μετά.

Πολύ γρήγορα εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο που δείχνει τους διασώστες να μεταφέρουν βιαστικά το γυμνό μωρό, το οποίο μόλις είχαν ανασύρει από τα ερείπια. Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα διάσωσης προσπαθούσε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από τα συντρίμμια όταν άκουσαν το κλάμα του μωρού. Το νεογέννητο ανασύρθηκε από τα συντρίμμια και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ