Όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τη νέα γυναικοκτονία στην Πέτρα του Ρωμιού

Δεν έπεσε από τον γκρεμό· τη βίασε, την στραγγάλισε και την έριξε. Αυτό είναι το πρώτο (φρικτό) που γνωρίζουμε.

Article featured image
Article featured image

Μια νέα γυναικοκτονία συγκλονίζει το νησί μας. Η Αστυνομία διερευνά πλέον υπόθεση φόνου εκ προμελέτης, αναφορικά με τον θάνατο της 28χρονης Lesya Bykova από την Ουκρανία, το πτώμα της οποίας βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, 11 Μαρτίου, στην Πέτρα του Ρωμιού. Όπως διαφαίνεται από τα ευρήματα της νεκροτομής, είναι άγνωστο αν η γυναικοκτονία σημειώθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα ή αλλού.


Τα ευρήματα της νεκροτομής


Σημαντικά τα ευρήματα από τη νενομισμένη νεκροτομή της 28χρονης, από τα οποία προκύπτει ότι φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού καθώς και και εξωτερικές κακώσεις, ανέφερε ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Πάφου και εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ, Μιχάλης Νικολάου, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο 31χρονος ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή.


Η νεκροτομή την οποία διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λευκωσίας διήρκησε έξι ώρες και ανέτρεψε ουσιαστικά τα αρχικά δεδομένα που έκαναν λόγο για ατύχημα.


Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, από τη νενομισμένη νεκροψία προκκύπτει ότι η άτυχη κοπέλα φέρει κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού.


Περαιτέρω, συμπλήρωσε ο κ. Νικολάου, εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση, καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις, οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.


Στη βάση της μαρτυρίας των ιατροδικαστών, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 31χρονου συντρόφου της, κατόχου ελληνικού διαβατηρίου και μόνιμου κάτοικου Κύπρου για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Ερωτηθείς σχετικά ο κύριος Νικολάου ανέφερε ότι ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση αν και επιβεβαιώνει, με την κατάθεσή του, ότι ενωρίτερα βρισκόταν με το θύμα προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για ατύχημα στην προσπάθεια της άτυχης Lesya Bykova να αυτοφωτογραφηθεί με φόντο την Πέτρα του Ρωμιού.


Ο ύποπτος όταν επικοινώνησε με την Αστυνομία, ανέφερε ο κ. Νικολάου, είπε ότι ο ίδιος μαζί με φίλη του μετέβησαν στην περιοχή Πέτρα του Ρωμιού και στην προσπάθειά της η 28χρονη να βγάλει μια selfie έπεσε στον γκρεμό.


Η 28χρονη Ουκρανή βρισκόταν στην Κύπρο από τις 6 Ιανουαρίου με ειδική άδεια παραμονής στην Κύπρο από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ενδείξεις, οι οποίες διερευνώνται, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας, οι οποίες αναφέρουν ότι η Lesya Bykova είχε επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν την Κύπρο.



Το χρονικό της υπόθεσης


Γύρω στις 8 π.μ. της 11ης Μαρτίου, λήφθηκε τηλεφώνημα στην Αστυνομία, από 30χρονο κάτοικο Πάφου, ο οποίος φέρεται να ανέφερε ότι ενώ βρισκόταν στην Πέτρα του Ρωμιού με φίλη του, αυτή πλησίασε στο χείλος του γκρεμού, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στο κενό.


Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, την οποία απέκλεισαν, ενώ για την ανάσυρση της σορού της γυναίκας, κλήθηκαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας. Όπως διαπιστώθηκε η σορός ανήκε στη Lesya Bykova, 28 ετών από την Ουκρανία, κάτοικο Πάφου.


Στη σκηνή διενεργήθηκαν εξετάσεις από την Αστυνομία, καθώς και αυτοψία από ιατροδικαστή.


Ο 30χρονος, ο οποίος ήταν παρών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων υπεβλήθη σε νάρκοτεστ και άλκοτεστ, με θετικές ενδείξεις, ενώ από εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο αυτοκίνητό του παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια.


Χθες, 12 Μαρτίου, διενεργήθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 28χρονης. Από τα ευρήματα της νεκροτομής, ηγέρθησαν υποψίες ότι ο θάνατος του θύματος, προήλθε από εγκληματική ενέργεια.


Ως εκ τούτου, εναντίον του 30χρονου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση.


Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Sigmalive

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ